P4s telefonspøk ble avslørt da LSK-supporteren «Ronny» ikke var å oppdrive.

P4 gjennomgår tidligere innslag etter falsk telefonspøk

Og nå vet kanalen hva som faktisk skjedde med LSK-innslaget, mener programredaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Etter å ha brukt mye tid på å komme til bunns i saken har vi nå omsider fått hele bildet, skriver programredaktør Anders Opsahl i P4 i en e-post til Journalisten.

Han forteller om den interne prosessen etter et luretelefon-innslag i spalten Fem På i forrige uke. Innslaget fikk på kort tid nærmest viral oppmerksomhet, men viste seg å være falskt.

Telefonstuntet ga seg ut for å rundlure en Lillestrøm-supporter, som hisset seg voldsomt opp i røret da han fikk vite at han kunne miste sesongkortet.

Nå gjennomgår P4 tidligere innslag, selv om programredaktøren understreker at de ikke har noen indikasjoner på at andre innslag er falske.

– Var regissert

Programredaktøren forteller også hva P4-ledelsen har konkludert om hendelsen.

– Fem På-konseptet hviler på at telefonspøkene vi lager er helt ekte, og at personen i andre enden faktisk blir lurt. I fredagens innslag var ikke dette tilfelle, fordi det nå viser seg at innslaget var regissert. Det handler rett og slett om at en medarbeider hos oss har laget et innslag som utgir seg for å være noe det ikke er, skriver Opsahl.

Da innslaget ble sendt fredag morgen 7. mai, var det like ukjent for P4 som for lytterne at innslaget ikke var ekte, skriver programredaktøren.

– Da det ut over dagen på fredag ble klart at noe skurret, ble innslaget fjernet samtidig som P4 beklaget det inntrufne. Og selv om det var en vikar - og ikke den faste programlederen - som lagde det omtalte innslaget på fredag, ser vi ikke noe mindre alvorlig på hendelsen av den grunn, skriver Opsahl.

Gjennomgår innslag

– Får hendelsen noen konsekvenser, for programposten eller på personalsiden?

– Hendelsen får ingen konsekvenser for Fem På-konseptet. Det er en av våre mest populære spalter og lytterne våre skal være trygge på at vi er tro mot konseptet. Ut over det blir dette nå behandlet som en personalsak hos oss.

– Er det aktuelt for dere å se på tidligere Fem På-innslag, er det mulig at det ikke er første gang dette har hendt?

– I P4 har vi holdt på med tulletelefoner så lenge kanalen har vært på lufta. I mange år var det Will-i-Røret som lurte folk opp i stry, og de siste 13 årene er det Fem På som har vært vårt tulletelefonkonsept. Vi har absolutt ingen indikasjoner på at noen av luretelefonene våre gjennom alle disse 26 årene har vært noe annet enn ekte telefonspøker, men likevel ettergår vi nå både rutiner og innslag for å være på den helt sikre siden, avslutter Opsahl.

Powered by Labrador CMS