Årets bilde:

De beste sportsbildene

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets vinner i klassen Sport er Martin Slottemo Lyngstad, frilans og Aftenposten for bildet utslått fra målpasseringen på 15 kilometer skibytte under OL i Sotsji.

- Juryen får opplevelsen av et colosseum der dyrene ligger utslått tilbake. Fotografen får full uttelling for ikke å stå der alle de andre fotografene står. Han våger å ta et skritt tilbake, og evner dermed å gi oss en ny opplevelse.

Helge Skodvin fra Moment, Institute og Bergens Tidende ble tildelt andreprisen for bildet Tørst - En oversett kamp. Et oversett øyeblikk, skriver juryen.

3. pris fikk Lars Eivind Bones i Dagbladet for sitt bilde Sjakk-konge.  - Et actionbilde der kampen ikke utøves med fysikk, men foregår i tankene.

Vil du se vinnerne i de andre kategoriene?

* Dette er årets bilde

* Her er årets portrett

* Fotodokumentaren

* Best på video

Andrea Gjestvang frilans/VG stakk av med førstepremie i klassen Sportsreportasje for sin serie fra Sjakkboksing.

- En overraskende fortelling om en pussig sportsgren. Med et stilrent og filmatisk lys, er serien enkelt og intenst fotografert. Juryen mener seiren forløser seg i bilde nummer fire som forener begge sportsgrener.

2.pris gikk til frilanser Maria Gossé for sin serie Tjukkaser og prettyboys.

-  En godt fotografert backstagehistorie. Dette er en overraskende fortelling fra to verdener, som forener sport og usunt kosthold. Den har en gjennomført estestisk stil. Juryen mener likevel det mangler noen bilder fra selve sporten for at reportasjen skal bli fullendt, men det er en velfortalt historie om kameratskap.

Andrea Gjestvang fikk med seg to priser i klassen. Hun tok også med seg hjem tredjepris for serien Party, penger og snøpolo.

- Vi blir tatt med til en absurd verden der nettverk, penger og glamour er viktigere enn selve sporten. Reportasjen skildrer et overflodssamfunn.

Powered by Labrador CMS