1. oktober overtar Anne Sterri Harestad jobben som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Smaalenenes Avis.

Anne Sterri Harestad er ansatt som ansvarlig redaktør i Smaalenenes Avis

Etterfølger Jarle Bentzen som har ledet avisa de siste 30 årene.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg til å tre inn i en ny rolle i en avis som jeg brenner for, sier Anne Sterri Harestad. 

Hun er ansatt som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Smaalenenes Avis. Hun kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i avisa, som hun har hatt i en årrekke, skriver avisa i en pressemelding. 

Harestads lange erfaring fra en lederstilling i Smaalenenes Avis innebærer at hun har hatt en sentral rolle i utviklingen av avisa i mange år og hatt stor betydning for en vellykket digital omstilling. Hun kjenner avisa, de ansatte og dekningsområdet svært godt, står det i pressemeldingen.

Hun har vært nyhetsredaktør i Smaalenenes Avis siden 2011, men startet som frilanser i daværende Øvre Smaalenene allerede som 15-åring. Harestad begynte i fast jobb som journalist i avisa i 1993 etter studier i statsvitenskap og sosiologi. Hun har også ni års erfaring som deskmedarbeider i VG.

Harestad etterfølger Jarle Bentzen som har ledet avisa de siste 30 årene.

– Jeg overtar en økonomisk veldrevet lokalavis. Smaalenenes Avis har hatt solide resultater i mange år. Der har Jarle vært god, sier Harestad og videre: 

– Da jeg startet i Smaalenene, var det papiravisa som gjaldt. I dag kommer den ut tre dager i uka, mens vi lager nettavis 17 timer i døgnet, året rundt. Nå er virkeligheten online. Det er viktigere enn noen gang å være der det skjer, når det skjer, sier hun.

Harestad overtar lederjobben i Smaalenenes Avis fra 1. oktober.

Powered by Labrador CMS