Vida Lill Berge jobbet nesten tre år i NRK P3, med tolv kontrakter. Så var det ut. Nå vurderer hun å bytte beite, sier hun til Dagsavisen.

Vida Lill Berge til Dagsavisen om at NRK benekter lufting:
– Hysterisk morsomt

Vurderer å forlate mediebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I spalta «Navn i nyhetene» i Dagsavisen, snakker tidligere P3-profil Vida Lill Berge blant annet om sakene Journalisten har hatt om NRKs bruk av midlertidig ansatte og vikarer den siste tida.

Berge snakket åpent i et intervju med Journalisten om tida etter at hun måtte slutte i NRK, og etter dette har også flere andre delt sine erfaringer.

Dagsavisen spør blant annet om Berge tror sakene om midlertidighet i NRK vil hjelpe nå, siden problemet er tatt opp mange ganger før.

– Huff, jeg håper det. Men jeg er redd det bare fortsetter som før. Jeg håper det sitter noen og leser sakene som kommer ut og tenker: Fy fader, her har vi et forbedringspotensial, svarer Berge.

– NRK benekter at de driver med «lufting». Det er bare helt hysterisk morsomt. Det kan jeg ikke skjønne. Jeg vet ikke om jeg har knalltro på en endring, men jeg håper.

På spørsmål om hva som er så morsomt, svarer Berge:

– For alle som har vært i NRK er det helt opplagt at de driver med «lufting», selv om de kanskje bruker et annet ord for det. De tar ut midlertidig ansatte og vikarer etter to år, så er de uten jobb i NRK i et halvt år, også kommer de tilbake på magisk vis. Jeg vet ikke hva NRK kaller det, men jeg kaller det «lufting».

Berge forteller videre at hun nå vurderer å forlate mediebransjen helt, fordi hun savner å ha vite når hun har ferie og å ha et ryddig forhold til økonomien.

– Jeg har egentlig bare gitt opp at det går an i mediebransjen, sier hun, og legger til at hun har vurdert noe i retninga gartner, landskapsarkitektur eller plantevitenskap.

Les hele saken hos Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS