I dag dropper Arne ankerdram

For i går rykket journalisten ut på tips om full seilbåtkaptein i Arendal. Person det ble tipset om var ham selv. 

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- God dag, Eggen, det er fra Journalisten, har du vært full på jobb i det siste?

- Jeg har … det er vanskelig å svare på det. Er det en enquête hvor du spør journalister om de har vært fulle på jobb, spør Agderpostens journalist tilbake. 

For det ble ikke helt den saken Arne Eggen og Agderpostens tipser hadde tenkt seg. Full seilbåtkaptein på Langbrygga og båten liggende fortøyd i Arendal med seilene heist.

Komisk

Tipset var skikkelig godt. Det ble trøkk rundt det. Og klart, det ville nok blitt en god sak i sørlandsbyen. Gjester på en av byens kaféer hadde sett båten, kommentert den og så kom kapteinen bort og fortalte at den var hans. Var han ikke full også, tro. I hvert fall ble både politi og avis tipset. 

Det verken tipsere eller journalisten var klar over da, var at kaptein og journalist begge var samme person. Det ble klart for Eggen da han kom til brygga hvor seilbåten hans lå og politiet ventet. 

- Da jeg forklarte politiet situasjonen om at jeg var den fulle kapteinen oppstod det en komisk situasjon. Det var dem som sa at beste måte å takle dette på var å ta en selfie og melde tilbake til desken, sier Eggen. Og det er nok her skuffelsen på desken ble som størst.

Tilsvar

Vitnene, eller tipsere, har ikke fått tilsvarsrett. Eggen erkjenner det. Men han slapp i det minste å intervjue seg selv. Kollega Tarald Aas Reinholt fikk æren av å gjøre revolverintervjuet til egen avis. Her stiller også vaktsjef Tom Buchner-Hansen som garantist for at journalisten hans stilte edru på jobb. 

Tydelig mente heller ikke politiet at Eggen fremstod særlig beruset, i hvert fall slapp han unna uten blåseprøver. 

- Og i kveld, Eggen, blir det et glass vin for å feire ukens nyhetssak?

- He-he. Nei, jeg skal ut med båten i ettermiddag, og jeg tror jeg skal holde meg langt unna alkohol, forfekter han og dermed blir det neppe noen ankerdram. 

Selfie

Hvorfor seilene var oppe, spør du. Eggen forklarer at når det er så få dager med finvær, må de benyttes for å tørke seilene før sesongen er omme. Og så er det ikke slik at tiden strekker til en seiltur, dermed skjer det ved bryggekanten.

Og for Eggen var det heller ingen tvil om å ta selfie, da det ble foreslått. 

- Vi journalister forventer at folk skal stille opp på de underligste ideer. Når ting hender oss, og det ligger en historie bak, har jeg ingen betenkeligheter med å stille opp selv. Vi må også tåle å bli herjet med, slik våre kilder skal tåle det. 

 

Powered by Labrador CMS