Kaia Storvik. Foto: Birgit Dannenberg

Dagsavisens damejakt over

Sjefredaktørjobben ser ut til å gå til intern kvinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisens styre møtes onsdag, og skal etter planen ansette ny sidestilt sjefredaktør. Flere kilder sier til Journalisten.no at det ligger an til intern rekruttering.

Tipsene går nå i retning samfunnsredaktør Kaia Storvik, som har jobbet i Dagsavisen som politisk reporter og avdelingsleder siden 2004. Hun har tidligere erfaring fra Vårt Land, Dagbladet og Dagens Næringsliv. Også kommentator Hege Ulstein har vært nevnt som en potensiell kandidat fra egne rekker.

Ny modell

Verken styreleder Helge Simonnes eller andre Journalisten.no har snakket med ønsker å bekrefte noe som helst. Dagsavisen har allerede én sjefredaktør på plass: Arne Strand. Han rykket 18. mars formelt opp fra sin gamle jobb som politisk redaktør, etter å ha vært konstituert sjefredaktør siden Carsten Bleness sluttet i oktober.

Samtidig valgte Dagsavisens styre valgte en ny modell med to sidestilte sjefredaktører. Både Strand og styreleder Helge Simonnes erklærte at målet var å ansette en kvinnelig sjefredaktør nr. 2.

– Sans for nett

66 år gamle Strand uttalte følgende om sin framtidige kollega:

– Hun må være ryddig, interessert i avisutvikling og ha sans for nett. Vi har laget et nytt redaksjonelt program hvor grunnpilarene er kommentarer, mening, politikk og store begivenheter. Vi skal gi leserne mulighet til å danne seg et best mulig bilde saken gjennom å gi dem bakgrunn og dybde. Der ligger fremtiden i disse nettider.

Godt fornøyd

Simonnes, som til daglig er publisher i Vårt Land og konsernsjef i eierselskapet Mentor Medier, er lite konkret i sin kommentar:

– Det er godt håp om at ansettelsesprosessen er løst i god tid før ferien, det vil si før St. Hans. Vi har både interne og eksterne kandidater. Jeg er veldig godt fornøyd med at det er såpass stor interesse for jobben. Samtidig er jeg glad for at interne kandidater har kommet inn i prosessen. Med interne mener jeg både Dagsavisen og Mentor Medier.

Verken lederen av redaksjonsklubben i Dagsavisen, Iselin Stalheim Møller, eller ansatterepresentant i avissstyret, Jonas Brække, ønsker å kommentere den forestående redaktøransettelsen. Men etter det Journalisten.no forstår skal de tillitsvalgte være godt fornøyd med prosessen og utfallet.

Powered by Labrador CMS