Mer mediekritikk i vente fra tre av de fire mottakerne av NK og NJs kringkastingsstipend. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Mer mediekritikk i vente fra tre av de fire mottakerne av NK og NJs kringkastingsstipend. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Fire frilanskritikere får stipend – tre skal drive mediekritikk

Får 25.000 kroner hver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fire frilansere er tildelt Norsk Kritikerlag og Norsk Journalistlags kringkastingsstipend, melder Norsk Journalistlag.

May Grethe Lerum, Sidsel Pape, Jon Rognlien og Asbjørn Slettemark får 25.000 kroner hver i arbeidsstipend. De ble valgt ut av komiteen blant 21 søkere, og tre av dem har mediekritiske prosjekter i ermet.

Stipendet deles ut til frilansere som produserer kritikk til etermedia innenfor teater, musikk, dans, kunst eller litteratur, ifølge kritikerlaget. Stipendene kan også søkes av frilansere som produserer mediekritikk i, eller av, etermedia, og av frilansere som ønsker å etablere seg som mediekritikere kan også søke.

May Grethe Lerum har over 25 års erfaring som kritiker i blant annet VG, NRK, Klassekampen, Morgenbladet og Prosa. Hun tildeles arbeidsstipend for å nyetablere seg som frilanskritiker av etermedia.

Sidsel Pape har langvarig erfaring som dansekritiker i nordiske riksaviser og tidsskrift. Hun tildeles arbeidsstipend for å etablere seg som mediekritiker.

Jon Rognlien har 30 års praksis som kritiker i blant annet Klassekampen, Dagbladet og NRK P2. Han tildeles arbeidsstipend for å utvikle en podkast om kritikk av bymiljø, arkitektur og trafikk, som han vil tilby NRIC / Studio2, ev. andre flater.

Asbjørn Slettemark har siden tidlig på 1990-tallet frilanset for BT, VG, Dagbladet og BBC. Han er dag blant annet TV-anmelder for Aftenposten. Han tildeles arbeidsstipend for å videreutvikle sin kompetanse på ikke-engelskspråklig TV-produksjon.

Stipendkomiteen bestod av Anne Schäffer i Norsk kritikerlag og Eystein Sandvik i Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS