MDGs nasjonale talsperson Une Aina Bastholm under TV 2s partilederdebatt i Bergen onsdag. Her sammen med Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Medienes dom: MDG trakk det lengste strået

Triller terning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere politiske kommentatorer mener MDGs nasjonale talsperson Une Aina Bastholm var best under TV 2s partilederdebatt. Folkeaksjonen nei til mer bompenger får 1-er på terningene.

Bastholm får favorittstemplet av Bergens Tidendes tre kommentatorer som fulgte TV 2s debatt i Bergen onsdag.

– Synes det var vanskeligere i dag enn det pleier å være. Er fristet til å dele seieren mellom minst fire, noe som blir for feigt. Kjell Ingolf Ropstad (Krf) skilte seg ut, men snakket for lite til at han når opp. Jeg sier Bastholm og Erna Solberg (H). Det må bli de to samlet sett for min del, oppsummerer politisk redaktør Frøy Gudbrandsen i BT.

Også Dagbladet gir Bastholm skryt og triller en 4-er på terningen. En 4-er får også Venstre-leder Trine Skei Grande, Ap-leder Jonas Gahr Støre og Solberg. Dagbladet mener likevel de to sistnevnte var best, selv om det ikke ble noen 5-er på terningen.

– Jonas er god, men irriterende avbrytende. Erna er presis, men slapp og tilbakelent. Og de var de beste i kveld, skriver avisen.

God i starten

TV 2-kommentator Aslak Eriksrud gir Bastholm skryt for hennes innsats i første del av debatten som handlet om bompenger.

– Jeg synes Une Bastholm var soleklart best i den første delen. Hun var rolig, behersket og snakket ikke for lenge, sier Eriksrud.

Også Dagsavisens kommentator Hege Ulstein har samme oppfatning.

– Bastholm gjorde det veldig godt i bompengedebatten i starten. Men skoledebatten viste at det ikke er et parti som har politikk på alle områder, sier hun.

Ikke enige

Ulstein skriver i en kommentar etter debatten at hun mener SV-leder Audun Lysbakken var på hjemmebane, ikke bare geografisk, men også i debatten. Hun mener Lysbakken scoret alle mål i temaene miljø, skole og distriktspolitikk.

VGs dom er derimot at Siv Jensen var kveldens vinner under TV 2s partilederdebatt i Bergen. De gir henne en klar terningkast 5 blant annet for at hun setter Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på plass i distriktspolitikken. Jensen var den eneste som fikk det høye terningkastet av VG. Solberg, Støre, Skei Grande, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Lysbakken fikk alle terningkast 4 av avisen.

1-er på terningen

Taperen mener VG var lederen for Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Trym Helge Aafløy, som får 1-er på treningen. Den oppfatningen er avisen ikke alene om. Aasfløy kom knapt til orde, og når han først gjorde det, framsto han som sint og sur og angrep de etablerte politikerne for å drive skremselspropaganda, mener avisen.

Også Dagbladet gir Aafløy en 1-er på terningen, blant annet fordi han knapt tar plass og «høres mer ut som en innringer til Holmgang enn deltaker i debatten».

Ulstein i Dagsavisen mener derimot at debattens store taper var KrF-leder Ropstad, en nybegynner som prøver å si for mye på for kort tid.

Powered by Labrador CMS