Mediefolk:

Etter fem år i DN vender Marcus Husby tilbake til VG. Her fra hjemmekontoret.
Etter fem år i DN vender Marcus Husby tilbake til VG. Her fra hjemmekontoret.

Marcus Husby er ny leder for Rampelys i VG

Tilbake til VG etter fem år i DN

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Marcus Husby (37) vender tilbake til VG etter fem år i Dagens Næringsliv, skriver VG i en pressemelding. På sin gamle arbeidsplass blir Husby nyhetssjef og leder for Rampelys.

Husby kom første gang til VG fra Se og Hør i 2008. I DN har han blant annet vært reportasjeleder og nyhetssjef.

– For å sitere Nicolai Tangen litt fritt: Dette er ikke bare drømmejobben min, det er guttedrømmen min. Jeg kommer til å savne gjengen i DN fryktelig mye. Men jeg gleder meg enormt til å ta kjendis- og kulturjournalistikken inn i et nytt tiår sammen med gjengen i Rampelys-redaksjonen og resten av VG. 2021 blir bra på alle mulige måter, sier Husby ifølge pressemeldingen.

VG er fornøyd med å få Husby tilbake.

– VG skal være folkets førstevalg på nyheter, også på Rampelys. Det er sterk konkurranse om å være best på kjendis- og kulturnyheter for tiden. Derfor ruster vi nå opp Rampelys. Marcus får en nøkkelrolle i dette arbeidet, for alle VGs plattformer. Vi er helt trygge på at vi har hentet inn den aller beste til å kunne gjøre det, sier Andreas Nielsen, fungerende leder for nyhetsavdelingen i VG.

Avtroppende Rampelys-leder Atle Jørstad Wergeland skal det neste året være avdelingsleder for Nisje i VG, med ansvar for Tek, Godt, Minmote og Vektklubb.

Atle Jørstad Wergeland skal det neste året være leder for Nisje i VG.
Atle Jørstad Wergeland skal det neste året være leder for Nisje i VG.

– Å få lede Rampelys i VG er et privilegium: Man lager saker på et felt folk er opptatt av, med en avdeling som brenner for feltet. Det er lett å tenke på Rampelys bare som lettbent underholdning og kjendissladder, men det er også kritisk journalistikk på store industrier og fordeling av offentlige midler, sier Jørstad Wergeland ifølge pressemeldingen.

Han legger til:

– VG skal stå i det spennet, og derfor er jeg glad for at Marcus er den som skal overta avdelingen. Marcus var Norges beste kjendisjournalist da han forlot VG i 2015, og han har et sylskarpt journalistisk hode. Jeg er sikker på at han og avdelingen kommer til å gjøre mye bra i tiden som kommer, og jeg gleder meg til å gjøre som millioner av andre hver uke: lese Rampelys-saker med stor interesse.

Powered by Labrador CMS