Audun Hasvik vil bygge fagforeningsallianser for å bedre frilansernes vilkår
Audun Hasvik vil bygge fagforeningsallianser for å bedre frilansernes vilkår

Audun Hasvik er ny leder i NJ Frilans. Nå vil han bygge allianser

– De beste løsningene er i skjæringspunktet mellom mange meninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Audun Hasvik har jobbet som journalist i over 30 år og er tidligere redaktør for frilanskollektivet Norpublica. Under NJ Frilans' årsmøte ble han valgt til ny leder og det er alliansebygging som står først på agendaen for Hasvik.

– Vi ønsker å søke kontakt med organisasjoner med felles utfordringer. Det er et strategisk arbeid vi vil gjøre for å få til forandring, sier han.

Brød på bordet

Alliansebyggingen vil gi mer kunnskap om frilanseres levevilkår, tror Hasvik, og han er opptatt av at NJ Frilans skal ta strategiske valg på bakgrunn av kunnskap og ikke synsing.

– Det er mangel på kunnskap om frilanseres vilkår generelt i samfunnet. Vi vet jo noe, men jeg ønsker mer kunnskap om frilanseres situasjon, så vi kan havne i forhandlingsposisjon, sier han.

Og for å havne i forhandlingsposisjon er det godt å ha store visjoner, sier Hasvik, men man må også tenke på at folk skal ha brød på bordet i morgen.

– Vi ønsker at de som står i endeløse vikariater og midlertidige stillinger skal ha fast jobb, og at frilansere får bedre vilkår. Men det hjelper ikke for frilansere om de ikke kan betale lånebidraget i morgen. Vi trenger fokus på det kortsiktige i tillegg til det langsiktige, sier han.

Fagforeningsorientert

Hasvik mener NJ Frilans nå har valgt en fagforeningsperson som leder. Det er kunnskap, allianser og kompetanseheving som blir viktig fremover, tror han.

– Jeg tror på allianser og felles forståelse. De beste løsningene er i skjæringspunktet mellom mange meninger.

– Du sitter i Norsk Journalistlags landsstyre. Vil det ha noe å si for gjennomslagskraften til NJ Frilans?

– Jeg tror mer på argumentasjon enn posisjon. Jeg tror ikke jeg får gjort så mye mer fordi jeg er i landsstyret. Men man får kanskje litt mer kunnskap og et større grunnlag, så sånn sett har det kanskje sine fordeler.

Til opplysning: Audun Hasvik har som frilanser levert artikler til Journalisten.

Powered by Labrador CMS