– Vi ønsker å spille på de styrkene vi har redaksjonelt og kommersielt for å lage utgivelser som er lett tilgjengelige og har bred appell hos lesere og kjøpere, sier Audun Solberg.

VG lanserer bokforlag

– Vi har mange historier vi ønsker å fortelle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG satser i bokmarkedet, skriver Schibsted i en pressemelding. Satsingen skjer sammen med VGs heleide managementselskap Max Social.

– Vi har allerede en sterk merkevare, og vi er stadig på jakt etter å bruke kunnskapen vi har til å utvikle nye produkter og tjenester som kan engasjere flest mulig. Å gå inn i forlagsbransjen er derfor en helt naturlig satsing slik vi ser det, også fordi vi i flere år har arbeidet nettopp med å utvikle en større bredde i utgivelsene på papir, sier Audun Solberg, som er redaktør og direktør for VGs printutgivelser, ifølge pressemeldingen.

Daglig leder Marte Stinessen Schei i Max Social og VGs prinsjef Audun Solberg samarbeider om VGs boksatsing.

Solberg mener bokformatet gir VG mulighet til å fortelle lengre historier, og andre historier.

– Vi har mange historier vi ønsker å fortelle og mye innhold som passer naturlig inn i bokformat. Vi ønsker å spille på de styrkene vi har redaksjonelt og kommersielt for å lage utgivelser som er lett tilgjengelige og har bred appell hos lesere og kjøpere, sier Solberg.

Max Social har en rekke kjendiser, artister og influensere i sin stall. Om noen av disse kommer til å stå på det nye forlagets forfatterliste, vil verken han eller daglig leder Marte Stinessen Schei i Max Social si noe om ennå, ifølge pressemeldigen.

– VGs forlagssatsning har akkurat det som skal til for å kunne være en attraktiv partner for profiler som ønsker å bruke bokformatet til å nå ut. Max Social jobber med å utvikle merkevare-universene til våre profiler, og da er det mange gunstige synergier som oppstår ved å lage bøker i eget hus, sier lederen for Max Social.

– Det er spesielt spennende å se på alle mulighetene Schibsted distribusjon gir oss, i tillegg til gode samarbeidspartnere i dagligvarehandelen. Vi gleder oss til å presentere første forfatter ut og lover at den nyheten kommer snarlig, sier Marte Stinessen Schei.

VG-sjef Gard Steiro vil også være ansvarlig redaktør for bokutgivelsene.

Powered by Labrador CMS