Xueqi Pang og Bastian Lunde Hvitmyhr får fast jobb i VGs avdeling Z.

Får fast jobb i VG, blant 140 søkere: Xueqi Pang og Bastian Lunde Hvitmyhr skal lage journalistikk for unge lesere

Begynner i avdeling Z.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG ansetter to nye journalister til satsingen på unge lesere. Den nyopprettede avdeling Z har sikret seg Xueqi Pang (24) og Bastian Lunde Hvitmyhr (26) i faste stillinger, skriver VG i ei pressemelding.

– Xueqi og Bastian er unge talenter som begge har høye ambisjoner for å nå ut med journalistikk til de under 25. Vi er kjempefornøyde, sier avdelingsleder Mathias Jørgensen, ifølge pressemeldinga.

Over 140 kandidater søkte på de to stillingene.

Xueqi Pang kommer fra stillingen som journalist i NRK P3s nettredaksjon, men har også bakgrunn fra P3 TV der hun blant annet har jobbet som koordinator og researcher for dokumentarserien «F-ordet». Hun har også erfaring fra Vårt land.

– Å bli fast ansatt i VG for å jobbe med journalistikk for unge er virkelig en drøm gått i oppfyllelse, sier Pang.

Bastian Lunde Hvitmyhr har jobbet i VGTV siden 2017, og fulltid med VGs Snapchat-prosjekt siden våren 2018.

– 15-25-åringer stiller helt andre krav til hvordan vi presenterer saker og hvilke stoffområder vi dekker. Jeg har fått lov til å jobbe mye med dette så langt i VG, og jeg gleder meg til å få fortsette, sier Hvitmyhr.

Satsingen på unge lesere blir en av de viktigste for VG fremover, ifølge meldinga fra avisa.

– VG er i dag folkets førstevalg som nyhetsdestinasjon, men vi må jobbe knallhardt for å vinne de kommende generasjonene, sier Jørgensen.

Pang og Hvitmyr skal jobbe sammen med Jonathan Falk Systad, Ingvild Vik, Ivar Brandvol, Eivind Haugen, Håvar Bremer, Trine Saugestad Hatlen, Stian Bråthen og Jenny-Linn Lohne.

Powered by Labrador CMS