Guro Valland går fra avisa Hordaland i Voss til Bergensavisen. Men hun starter først i ny jobb i 2023.

Guro Valland om ny sjefsjobb: – Jeg har selvsagt noen tanker om BAs journalistikk

Går inn i rollen med klare visjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det kjent at Guro Valland er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Bergensavisen (BA). Hun etterfølger Sigvald Sveinbjørnsson, som gikk av i fjor høst etter seks år i sjefsstolen.

– Det er først og fremst et stort privilegium å få denne muligheten. Det følger jo også et stort ansvar, men jeg vil bruke god tid på å forstå avisen og journalistikken Bergen har behov for, sier hun til Journalisten.

Valland er også første kvinne som blir sjefredaktør i avisen.

– I vår tid skal naturligvis den beste kandidaten få jobben, uavhengig kjønn. Men man kan jo si at det var på tide, ler hun.

– Limet i samfunnet

Valland er utdannet journalist ved Universitetet i Bergen, og har en master i business marketing fra Berlin. Hun har, for å nevne noe, ledererfaring fra målgruppeavdelingen i Dagens Næringsliv, og mangeårig redaksjonell erfaring som økonomi- og næringslivssjournalist i Bergens Tidende.

Nå kommer hun fra rollen som sjefredaktør og daglig leder i avisa Hordaland på Voss. Der fortsetter hun frem til mammapermisjon i april.

– Uavhengig min avgang, skal de neste månedene gå til å sette den nye organiseringen. Det er mye som skal endres og nye roller som skal fylles, men jeg merker at alle de dyktige folkene i avisa er klare. Det ser jeg frem til.

– Hva tar du med deg fra tiden i Hordaland?

– Det aller viktigste jeg tar med meg, er den økte respekten for lokalavisenes verdi. Lokalavisene er på mange måter limet i samfunnet – noe som setter tema for samtaler. Det illustrerer et enormt potensiale, sier Valland.

Progressivt utgangspunkt

I et intervju med Journalisten i forbindelse med Sveinbjørnssons avgang i høst, fortalte han at neste etappe for BA er å bli Bergens største avis. I dag er det Vallands tidligere arbeidsgiver, Bergens Tidende, som kan smykke seg med den tittelen.

Hun er i motsetning til Sveinbjørnsson forsiktig med å avsløre for mye om sine ambisjoner for avisa.

– Jeg har selvsagt noen tanker om BAs journalistikk, men de gjør seg nok best i diskusjoner med redaksjonen. Jeg leste nettopp et intervju med BA sin klubbleder om forventninger til meg i rollen, og jeg synes det var gledelig å lese at han vil ha klare visjoner og ideer på hvordan vi skal utvikle BA videre. Det tenker jeg er et positivt og progressivt utgangspunkt, forklarer den nye sjefredaktøren.

Valland begynner i jobben etter fullført mammapermisjon på nyåret 2023. Nyhetsredaktør Tor Godal fungerer som sjefsredaktør og daglig leder i BA i mellomtiden.

Powered by Labrador CMS