Mediefolk:

Tor Godal tar snart over som nyhetsredaktør i BA.

Tor Godal blir nyhetsredaktør i BA

Forlater UiB.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tor Godal slutter som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen, skriver UiB i en pressemelding. Godal har sagt opp sin stilling for å bli ny nyhetsredaktør i Bergensavisen (BA)

– Jeg har den siste tiden stått i en vrien, men usedvanlig privilegert situasjon: Valget mellom to drømmejobber i to av Bergens mest sentrale institusjoner. Enten fortsette som kommunikasjonsdirektør på UiB, eller ta imot utfordringen og takke ja til jobben som nyhetsredaktør i Bergensavisen. Det valget har ikke vært enkelt, sier Godal ifølge pressemeldingen.

Godal har jobbet for UiB siden sommeren 2018 og kom da fra TV 2 der han blant annet har vært redaksjonssjef.

– Årene som kommunikasjonsdirektør på UiB har vært fantastiske. Jeg har fått jobbe med usedvanlig dyktige mennesker som har vist meg stor tillit og gitt meg et stort handlingsrom. Det har vært en fryd. Så til de grader at hele familien har valgt å flytte hit og etablere seg i Bergen. Men da BA kontaktet meg og tilbød jobben som nyhetsredaktør, var det rett og slett for fristende. For en mann hvor journalistikken sitter i ryggmargen, er et slikt tilbud umulig å takke nei til.

– Vi er svært glade for at Godal takket ja til å begynne som nyhetsredaktør i BA. Han er en svært erfaren medieleder, med en tung bakgrunn fra TV2. Matchen med utfordreren BA er svært god: Godal er en sterk leder, faglig tung og med et skarpt, tabloid blikk, sier sjefredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA.

Godal vil fortsette som kommunikasjonsdirektør ut oppsigelsestiden.

Powered by Labrador CMS