– Det er mange som har spurt meg om å lage TV av BAdesKen tidligere, men jeg har sagt nei, sier Ken André Ottesen.

BAdesKen

BAdesKen straks premiereklar med tv-serie: – Skal være uten en jævla kjendis

Etter å ha sagt nei til flere tilbud er Ken André Ottesen klar med tv-prosjekt. Med ett viktig premiss.

Publisert Sist oppdatert

At konseptet «BAdesKen» skulle ende opp med å bli et såpass stort fenomen hadde Ken André Ottesen ikke tatt høyde for da han opprettet Instagram-kontoen for en liten evighet siden. 

Den gang jobbet Ottesen på desken i Bergensavisen (BA). Da kontoen begynte å ta av rundt 2018 var han deskstjerne og vaktsjef på VG-desken, og vant priser for forsidene han lagde.

Skrur vi tiden fem år frem er det mye som har endret seg for Ottesen, der han kommer slentrende over Youngstorget iført en lysegrønn hawaiiskjorte og den etter hvert så velkjente røde Toten-capsen. 

– Har vært litt skeptisk

VG-jobben sa han opp for et par år siden. Grunnen han oppga den gang var at han trengte ustabilitet, uforutsigbarhet og press for å trives.

Tar man i betraktning hva han har holdt på med siden da, kan det virke som om han trives veldig godt med valget. 

I tillegg til å ha turnert hele Norge rundt med humorshowet «Ja vi elsker dette landet» legger Ottesen for tiden aller siste hånd på en splitter ny tv-serie i samarbeid med Amedia. 

Lokalaviskonsernet hadde, som Ottesen, heller ikke erfaring med å lage tv-show, noe som passet ham bra. 

Planen er å prøve seg fram. 

– Det er mange som har spurt meg om å lage tv av BadesKen tidligere, men jeg har sagt nei, sier han til Journalisten. 

Han legger til: 

– Jeg har vært litt skeptisk.

Det som endret skepsisen til Ottesen denne gangen var lovnaden fra Amedia om at han skulle få fullt eierskap til konseptet. Ottesen skulle bestemme alt, ellers ble det ikke noe av. 

En hyllest til helt vanlige folk

«BAdesKen-tv» skal være gøy, forteller Ottesen. Episodene skal basere seg på ferdiginnspilte reportasjer fra Lindesnes til Båtsfjord, i tillegg til sang, enqueter og livesendinger fra et nå ferdigbygget studio på Hamar. 

I studio, «live on tape», vil Ottesen og komiker og manusforfatter Paul Håvard Østby prate om siste ukes lokalavis-saker. Om sakene som ser rare ut i avisene, og spørre: Hva var det egentlig som skjedde? 

– Det blir kjempegøy, men det er mye jobb, forteller Ottesen. 

For dette skjer samtidig som norgesturneen fortsetter for fullt. Legger du til ekstra eventjobbing og flere timers arbeid hver dag med Instagram-kontoen er det mye å holde fingrene i for Ottesen. 

– Det er viktig for meg at dette ikke er noe jeg må gjøre, det er noe jeg har lyst til å gjøre, men kalenderen min ser ut som noen har skutt på den med finkorna hagle, ler han. 

En kollektiv dugnad

Målet med BAdesKen, den røde tråden, forteller Ottesen, har hele tiden vært å minne folk på at de lever i verdens beste land. 

– At journalister i Norge faktisk har tid til å skrive om ekornskjeletter på en stubbe, det er en iboende positivitet der. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å le med, forteller han. 

Han forklarer: 

– Når folk ler av BAdesken, så ler de egentlig av seg selv, og hvordan vi nordmenn er. Det er viktig. 

– Det er en slags kollektiv dugnad dette, en humordugnad, sier han. 

For jobben med å finne fram til sakene som utgjør BAdesKen gjør han ikke alene. Hver dag får han inn over tusen tips til saker han kan legge ut på Instagram-kontoen. 

Farmen-kjendis-uaktuell

Tv-programmet skal etter planen sendes med Amedias ulike nettaviser som plattform. 14 episoder er planlagt fram mot jul, med oppstart allerede i begynnelsen av september. 

Ett av kriteriene Ottesen la på bordet da tilbudet fra Amedia dukket opp, var at tv-programmet skulle være 100 prosent kjendisfritt. 

– Dette programmet skal handle om alt annet enn kjendiser, sier han bestemt. 

– Dette er en hyllest til helt vanlige folk, det er faktisk veldig viktig at programmet skal være uten en jævla kjendis, sier han og legger ut om hva han egentlig synes om kjendisjaget i norsk tv-bransje. 

– Det er jo kjendiser i Norge som har som eneste jobb å være med på sånne realitygreier, sier han lettere oppgitt. 

– Jeg fikk jo et spørsmål i fjor sommer om jeg ville være med på Farmen kjendis. Jeg hadde heller spikret spiker inn i leggene mine, det er helt uaktuelt, sier han med trykk på «helt».

– Men det betyr vel at du selv også er blitt kjendis?

– Nei! svarer Ottesen overraskende kjapt. 

– Jeg står på skuldra til hele nasjonen. Da får jeg heller være representant for alle som ikke er kjendis. 

Powered by Labrador CMS