Klubbleder Janne Birgitte Prestvold i Fædrelandsvennen.

Journalistene ba om beklagelse fra Fædrelandsvennen-redaktøren

Beklaget publiseringsmåte i lederartikkel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter et par døgn med mange og sterke reaksjoner på hvordan avisa publiserte et brev fra Viggo Kristiansen, gikk redaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen ut med en beklagelse på lederplass tirsdag kveld.

Journalisten har tidligere fortalt at også medarbeidere i avisa reagerte på publiseringen.

Nå forteller klubbleder Janne Birgitte Prestvold for de NJ-organiserte i redaksjonen at klubben ønsket en beklagelse fra Ljøstad.

– Vi registrerer at den redaksjonelle ledelsen har tatt inn over seg kritikken mot måten brevet fra Viggo Kristiansen ble publisert på. Redaksjonsklubben har etterspurt en beklagelse fra Eivind Ljøstad. Nå kom den på lederplass, som en viktig og nødvendig erkjennelse, skriver Prestvold til Journalisten, og videre:

– Vi er glad for at den kommer. Vi håper også den vil bety noe for de av våre lesere som reagerte negativt på formen publiseringen av Kristiansens brev fikk. Vi er en solid gjeng med journalister som jobber hver dag med å lage aktuell, relevant og etterprøvbar journalistikk i Fædrelandsvennen. Det ser vi fram til å fortsette med, når vi nå legger dette bak oss.

Redaktøren utdyper selv til Journalisten onsdag morgen:

– Det vi nå beklager, er måten brevet ble publisert på, og bakgrunnen er alle reaksjonene vi har fått. Jeg tror det er lurt av en redaktør å lytte både til leserne og redaksjonen sin, og da var vurderingen at det var riktig å gå ut sånn på lederplass og forklare det på den måten.

– Vi må også erkjenne at måten vi gjorde publiseringen på, endte med å ta fokus vekk fra hva dette egentlig handlet om, altså hans fortelling om hvordan det var å komme hjem, sier Ljøstad.

Mandag åpnet avisa for debatt med leserne på nettsidene sine, og svarte på de ulike synspunktene som kom inn.

– Det gjorde vi for å være tilgjengelig for leserne. Når de reagerte som de gjorde, syntes vi det var fint å åpne en kanal for det, sier Ljøstad.

Powered by Labrador CMS