Først til høsten får Dagbladets ansvarlig redaktør, Alexandra Beverfjord, svar på om Dagbladet Pluss får pressestøtte. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Har bestilt to eksterne utredninger for å vurdere om Dagbladet er kvalifisert til å motta pressestøtte

Krevende sak for Medietilsynet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For å vurdere om Dagbladet Pluss tilfredsstiller kravene for å motta pressestøtte, har Medietilsynet innhentet ekstern bistand, skriver Klassekampen.

Avisen skriver at rådgivningsselskapet BDO skal vurdere om tall og økonomiske forhold i Dagbladets søknad, gir et riktig bilde. I tillegg skal Høgskulen i Volda analysere den redaksjonelle bredden i et utvalg på 130 artikler fra Dagbladet Pluss i juni.

Det er første gang Medietilsynet henter inn ekstern hjelp for å vurdere en pressestøttesøknad etter at de nye kriteriene kom i 2014, skriver Klassekampen.

– Dagbladets søknad om pressestøtte er et uttrykk for at vi står foran det jeg tidligere har omtalt som den andre mediebølgen. Når papiravisenes opplag og distribusjonsapparat bryter sammen, vil mediehusene konkurrere hardere om å skaffe seg de inntektene de trenger fra alle mulige kilder, sier førsteamanuensis Erik Wilberg ved Handelshøyskolen BI til Klassekampen.

En avgjørelse er ventet etter sommerferien.

Les hele saken hos Klassekampen.

Powered by Labrador CMS