Journalistutdanninga har fått fem millioner i støtte.

Har nylig starta opp igjen - får milliontildeling for å komme tettere på bransjen

– Dette har jeg tro på, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistutdanninga ved Nord universitet starter opp en mentorordning for sine studenter, og skal ta et «krafttak for å gjøre utdanninga mer praktisk og tettere på bransjen».

Det skriver universitetet i en pressemelding tirsdag.

Utdanninga har fått fem millioner kroner i støtte fra Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning (DIKU).

Hege Lamark, dosent ved Nord universitet.

– Jeg er utrolig glad for denne støtten, og fordi vi er omsluttet av så mye god vilje i mediebransjen, sier prosjektleder og dosent Hege Lamark ved journalistutdanninga, ifølge pressemeldinga.

– Helt nyskapende er mentorordningen, der ferske journaliststudentene får en erfaren lokalavisjournalist som støttespiller gjennom studieåret, sier Lamark.

Steinulf Henriksen, leder i nordnorsk redaktørforening og sjefredaktør i Troms folkeblad, er ifølge meldinga svært positiv:

– Dette har jeg tro på. Det vil bety at studentene kommer enda tettere på hverdagslivet i redaksjonene. Kompetanse og rekruttering er sentralt for oss. Hospitering og mentorordning som det legges opp til nå, kommer i tillegg til den tradisjonelle praksisperioden for studentene. Det vil være bra både for dem og oss.

I høst starta det opp et kull ved journalistutdanninga i Bodø, etter et par år der utdanninga har vært lagt på is. Utdanninga har tidligere fått kritikk for å være for teoretisk.

Da det ble klart at utdanninga skulle starte opp igjen, sa Bengt Morten Engan, studieprogramansvarlig for journalistikk ved Nord universitet, dette til til Journalisten i august 2019:

– Vi vil i studieplanen styrke den praktiske siden av journalistutdanningen. Det gjør vi etter innspillene vi har fått fra bransjen.

Powered by Labrador CMS