Ga leserne i går i dag

Den viktigste siden i avisen var gammelt nytt i en fersk Haugesunds Avis.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  Det var ikke akkurat den starten hun hadde ønsket seg på dagen, Elisiv C. Hauge Nilsen. Som konstituert ansvarlig redaktør hadde hun sett fram til en fredagsavis med gode saker, og det hadde nok leserne også. Problemet for redaktøren er at leserne trodde avisen de fikk i postkassen var gårsdagens.

Og det er kanskje ikke så rart. For forsiden på avisen de fisket opp fra postkassen var helt lik den de hadde hentet samme sted dagen før.

Frustrerte?

Dermed begynte telefonene å strømme på. Den ene mer sint enn den andre. Hvor f#¤% var det blitt av lokalavisen? Det var da vel ikke gamle nyheter man betalte for.

– På Facebook har reaksjonene vært muntre. Men vi har fått utrolig mange telefoner fra morgenen av, og det har vært mange irritable lesere. De har ikke en gang åpnet avisen på grunn av forsiden. Avisene har heller gått i søppelbøtta, sier redaktøren.

Så hvordan får man det til? Har Haugesunds Avis leid inn selvutnevnte journalister fra Toten?

Avisen har ikke lenger eget trykkeri, og for å gjøre det så tungvint som mulig for dem er opplaget delt i to. Nærmere 14.000 aviser trykkes hos Bergens Tidende, og like mange hos Stavanger Aftenblad. Sistnevnte fikk det til, de sørget for at abonnentene på Karmøy faktisk opplevde fersk avis til frokosten i morges. I Bergen derimot … i Bergen er de opptatt av trykkvalitet og ikke innholdet.

Dyrt?

Administrerende direktør Arne Hansen ved Media Norge Trykk i Bergen fikk i morges spørsmål fra Haugesunds Avis om de ikke har kontrollrutiner for å forhindre slike tabber.

– Jo, vi har kontrollrutiner. Men etter trykking er fokuset på trykkekvaliteten og ikke på innholdet. Forsiden var riktig ved kontroll forut for trykkingen, men feil fil ble altså hentet og dermed var det feil utgave som kom ut, sier han.

– Dette hadde ikke skjedd om det var Bergens Tidende, sier redaktøren i Haugesund til Journalisten. – Hele feilen ligger der, og for en feil! Det er denne menneskelige faktoren. Vi forventer jo at det ikke er vi som skal bære den økonomiske byrden.

 

 

Powered by Labrador CMS