Klassekampen er den avisa som får mest i pressestøtte. Foto: Medietilsynet

Disse får pressestøtte i år

Tre aviser får støtte for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

158 aviser får til sammen 313 millioner kroner i produksjonstilskudd i 2018. Det melder Medietilsynet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Se tabell nederst i saken.

Der kommer det fram at 207, 5 millioner går til de ti største publikasjonene. Klassekampen er som i fjor, den avisa som får mest støtte. Avisa får 43 millioner kroner, som er to millioner mer enn i fjor.

Etter Klassekampen er det Vårt Land, Dagsavisen og Bergensavisen som får mest støtte.

Medietilsynet skriver i meldinga at Bergensavisen er den avisa som har vokst mest, både i kroner og prosent. Mentor mediers aviser får mindre pressestøtte enn i fjor fordi de har hatt fall i opplaget.

De skriver også at nummer to-mediene får til sammen 222,1 millioner kroner i tilskudd i 2018, mens nummer en- og alene-mediene får 78,7 millioner kroner. De nasjonale ukemediene får 12,2 millioner kroner i tilskudd.

Tre aviser får støtte for første gang. Den borgerlige avisa Minerva, som både er nettavis og gis ut på papir en gang i kvartalet, får 1 343 318 kroner. Nettavisa Vol.no, som dekker Vesterålen, får 1 142 544 kroner, og Bladet Vesterålen får 1 114 000 kroner.

Vestlandsnytt får 362 000 kroner og Setesdølen får 297 000 kroner, som begge kommer ut to dager i uken og redigeres på nynorsk. Disse får støtte i år etter flere år uten.

Medietilsynet opplyser at tabellen under viser beregnet tilskudd. Det betyr at den ikke viser det faktiske beløpet avisene får hvert år. Dette fordi utbetalingene kan endres på grunn av endrede opplagstall, som blir korrigert for året etter.

Powered by Labrador CMS