Teppet har falt for betalingsmuren i Østlandets Blad. Foto: Kathrine Geard

Østlandets Blad river muren

Betalingsforsøket levde i nesten ett år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vær så god – nå kan du klikke deg rundt så mye du vil på ØB.no, helt gratis, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Martin Andre Gray i Østlandets Blad til eget nettsted

Fra i dag er nemlig nettutgaven til avisen gratis å lese igjen.

Dette er første gang en betalingsmur rives etter at en rekke norske nettsteder, med Hallingdølen som første, har reist mur siden november 2011. 

La om i fjor

Det skjer etter en gedigen nedtur avisa har opplevd det siste månedene. 

Det var i august i fjor at avisa varslet abonnentene om at de reduserte antallet ukentlige utgivelser fra seks til tre. Målsettingen var at leserne skulle få de ferske nyhetene bak mur på oblad.no.

Men leserne reagerte med sinne. Noe som igjen gikk inn på de ansatte. En av avisas journalister sa at han for første gang på 18 år ikke lenger gledet seg til å gå på jobb.

Siden har både ansvarlig redaktør Siri Zachariassen og administrerende direktør Helge Schjøth forlatt jobbene sine. I sommer overtok 42 år gamle Martin Andrew Gray som eneleder i avisa. Han kom fra Aftenposten.

Timing

Det har ikke lyktes Journalisten å få kommentarer fra Gray på at muren rives. Men overfor eget nettsted sier han at retretten er en erkjennelse av at den takstametermodellen avisa hadde på nett ikke fungerte.

Gray er likevel ikke enig i at det er en falliterklæring at avisa nå snur.

– Nei, det vil jeg ikke si. Produktutvikling handler også om å gjøre det som er best for mediehuset og leserne. Det er viktig å lytte til det leserne sier. Vi har prøvd, det fungerte ikke, og da er det riktig å ikke være arrogant og steil, men heller gi brukerne en gladmelding, sier Gray til oblad.no

Redaktøren forteller videre at modellen er interessant, og at han ikke tror det er den det er noe galt med.

– Det er mer tidspunktet for innføringen for ØBs del.

USA

Østlandets Blad tar for øvrig følge med San Francisco Chronicle, som fjernet sin mur tidligere i august. Der varte forsøket ikke en gan et halvt år. 

 

Powered by Labrador CMS