Filmen skal vise at dyr blir dårlig behandlet og regelverksbrudd. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Filmen skal vise at dyr blir dårlig behandlet og regelverksbrudd. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Dokumentar med skjulte opptak fra svinenæringen på gang

Produsent i dialog med NRK.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Selskapet Piraya Film holder på med en dokumentar om svinenæringen i Norge, skriver Nationen. Filmen skal vise at dyr blir dårlig behandlet og regelverksbrudd.

Ifølge Nationen skal dokumentaren sendes på NRK Brennpunkt før sommeren. Piraya Film sto også bak den omstridte dokumentaren «Pels», som ble sendt på samme kanal i 2014.

Kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag opplyser at hun har sett et utkast til filmen, som skal ta for seg smågrisprodusenter og at bondelaget er i dialog med NRK.

– Med denne filmen ønsker man å trekke en slutning fra enkeltpersoner til en hel næring. Det er vi bekymret for. Filmen viser situasjoner der dyr blir dårlig behandlet, og grove regelverksbrudd. Handlinger hvor dyr behandles dårlig er uakseptabelt. Dyr skal behandles med respekt og regelverket skal følges. Vi er opptatt av å fortelle hva vi gjør, hvordan vi produserer mat og at næringa tar dyrevelferd på alvor, sier Jakobsen.

Hun bekrefter at det er brukt skjult kamera i dokumentaren.

Produsent Bjarte Mørner Tveit i Piraya Film opplyser at selskapet ikke kommenterer filmer som ikke er ferdige. Redaksjonssjef Solveig Husøy i NRK bekrefter at kanalen har kontakt med Piraya Film, men kan ikke uttale seg nærmere om det.

Powered by Labrador CMS