Her er TV 2-reporter Egil Pettersen på jobb for kanalen i Tromsø. Det neste året er planen at han skal få en journalistkollega på kontoret. Foto: Pål Berg Mortensen / Screen Story

TV 2 styrker Tromsø-kontoret:
– Hipp, hipp, men ikke hurra

Veteranreporter Egil Pettersen får ny kollega når kanalen utlyser en prosjektstilling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden nedskjæringene i 2016 har nesten samtlige lokalkontor, med unntak av Hamar, hatt kun én fast reporter på vakt. Nå bekrefter kanalen til Journalisten at de skal utlyse en ny stilling med arbeidssted Tromsø.

– Det er en prosjektstilling på ett år, men med muligheter for fast ansettelse, sier Bjarte Trettenes, redaksjonssjef for innenriksavdelingen.

– Vil det da etter hvert være to faste reportere i Tromsø?

– Det er ikke slik det ligger an foreløpig, men vi er åpne for det. Det vil være to reportere ut 2020, og så må vi se hvordan verdensbildet ser ut etter det. Det kan godt hende at det vil være behov for to.

– Stilles voldsomme forventninger

Stillingen skal nå lyses ut og TV 2 håper å få på plass en reporter nummer to i Ishavsbyen så snart som mulig. Dagens eneste reporter i Tromsø er fornøyd med at han skal få en ny kollega, etter nesten tre år som eneste faste reporter.

– Det er veldig hyggelig og det blir kjempefint. Jeg sa hipp, hipp, men ikke hurra. Fordi vi reportere i distriktene hadde håpet at alle lokalkontorene utenfor Oslo skulle få to ansatte, sier Egil Pettersen.

Han har varslet ledelsen i TV 2 at han går av med pensjon 31. desember 2020.

Veteranreporteren har vært ansatt på TV 2s Tromsø-kontor siden oppstarten 1. april 1992. De siste 27 årene har han både jobbet mye alene og med en kollega.

– Det var et hardt slag når vi ble halvert i 2016. Det er ikke noe artig å være alene og det er en tung bør å bære. Det stilles voldsomme forventninger og produksjonskravene har bare økt, sier Pettersen.

– Vi skal være synlig på alle plattformer, både nyhetskanalen, hovedkanalen, TV2.no og i sosiale medier. Det er mye å gjøre, fortsetter han.

Nå gleder han seg til å få en ny kollega å sparre med den siste perioden, men er samtidig bekymret for kollegene i Bodø, Trondheim, Stavanger og Ålesund.

– Jeg føler med mine kolleger som må fortsette å være alene. Det er ikke noe lett oppdrag, sier Pettersen.

TV 2 har foreløpig ingen planer om å utvide de andre distriktskontorene.

– Det foreligger ikke planer utover denne prosjektstillingen. Grunnen til at vi velger Tromsø er at kontoret har ansvarsområde for både Troms, Finnmark og Svalbard. Det er et stort område å dekke alene, sier Trettenes.

Ingen andre planer om å utvide

Redaksjonssjefen har forståelse for at det kan være tungt å være alene på et lokalkontor.

– Vi har sagt til alle våre reportere at vi kan ikke være overalt og vi kan ikke vinne alle nyhetskrigene. Vi må prioritere de riktige sakene. Men det er en sinnssyk kraft i disse reporterne. De har en veldig stor ansvarsfølelse for områdene de dekker. Men vi klarer ikke å dekke alt, sier Trettenes.

I mange år hadde TV 2 to reportere på nesten hvert eneste distriktskontor. Etter nedskjæringene i 2016, som også rammet Oslo og Bergen, ble samtlige kontorer halvert og Kristiansand lagt ned.

I dag er det kun Hamar som har to reportere, hvor to stykker er ansatt i hver sin 75 prosent stilling.

I 2018 fikk kanalen en ny avtale med staten som tilførte 135 millioner kroner årlig de neste fem årene. Det gjorde at flere håpet at distriktskontorene skulle få minst to ansatte.

Medier24 meldte i fjor at avtalen tilsa at for hver ansatt i enten Oslo eller distriktene, så måtte det være minst to ansatte i Bergen. Dette skal være for å tilfredsstille kravet om at Bergen skal være hovedkontor.

– Vi ser gjerne at staten hjelper oss å lage et skikkelig severdig og leseverdig alternativ til NRK. Men nå føler jeg at vi er amputert på hender og føtter rundt omkring. NRK er som en tiger mot ei lita katt i distriktene, sa Heidi Vænes, reporter i Trondheim, til Medier24 i fjor.

Powered by Labrador CMS