Konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media kan måtte vente en stund til på avgjørelse om pressestøtte-klagesaken.

Avgjørelse om Dagbladets pressestøtteklage kan la vente på seg

Mål om å være ferdig til jul.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medieklagenemnda, som behandler klagen fra Dagbladet Pluss på pressestøtteavslag, melder at saken fremdeles er under behandling.

– Vi har hatt møte i nemnda der vi hadde en innledende diskusjon om problemstillingene denne saken reiser, og om hvordan vi i nemnda skal legge opp arbeidet med klagen. Vi har et mål om at klagen skal være ferdig behandlet før jul. Nemnda har også ansvar for å ha rimelig framdrift i de andre klagesakene som vi skal avgjøre, skriver nemndleder og jusprofessor Bjørnar Borvik til Journalisten.

Dagbladet Pluss søkte første gang om pressestøtte for 2019, men fikk to nei fra Medietilsynet og ett nei fra det rådgivende Tilskuddsutvalget for produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier.

Nå ligger saken hos Medieklagenemnda, som kan sende saken tilbake til ny behandling hvis den skulle komme fram til at vedtaket ikke er gyldig.

Saken kan potensielt ha store konsekvenser for tildeling av pressestøtte, også for andre medier: En innvilget søknad ville gitt Dagbladet i overkant av 2o millioner kroner, ifølge anslag.

Klassekampens redaktør har uttrykt bekymring for at det kunne utgjøre fem millioner mindre til dem. Disse støttekronene, for året 2019, er dessuten utbetalt for lengst.

Powered by Labrador CMS