Arne Reginiussen tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

MEDIEFOLK:

Blir ansvarlig redaktør for alle Amedia-avisene i Finnmark

Arne Reginiussen får nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Arne Reginiussen, som de siste tre årene jobbet som direktør for nye medier i Amedia i Oslo, reiser nå tilbake til Finnmark for å bli ansvarlig redaktør og daglig leder for alle avisene konsernet eier i fylket.

Han blir med dette øverste leder i Sør-Varanger Avis, Hammerfestingen, Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten.

– Vi er veldig glade for at vi nå har fått denne strukturen på plass i nær og konstruktiv dialog med lederne og de tillitsvalgte i hver avis. Vi har jobbet med et prosjekt over tid i tett samarbeid med avisene i Finnmark, og er godt fornøyd med løsningen, sier Renate Slettli Nymo, regiondirektør og styreleder i Amedia-avisene i Finnmark.

– Dette er en styrking av avisene, og vi gjør blant annet en kraftig satsing på nye formater, bruk av kunstig intelligens og debatt, legger hun til.

Reginiussen har tidligere vært eneleder i Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten.

– Jeg gleder meg veldig til å få lov å være med å sette retning for de flotte avisene våre i Finnmark. Dette er aviser som jeg kjenner svært godt og har et stort hjerte for. Etter å ha pendlet til Oslo i tre år, så blir det flott å få tilbringe mer tid i Norges flotteste fylke sammen med de utrolig flinke folkene i finnmarksavisene, sier han.

Det viktigste fokuset i tiden som kommer, vil være rekruttering.

– Vi har dessverre hatt utfordringer med lav bemanning, og skal nå gjøre en styrking av staben for å sikre at våre titler skal være de beste på dekning av sine lokalmiljøer også i tiden som kommer. Redaksjonene i Kirkenes, Vadsø og Hammerfest har spesielt behov for å forsterke bemanningen, sier han.

Det siste året har Reginiussen vært styreleder i Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten. Han gikk ut av styrene i mai da han bestemte seg for å søke på den nye redaktørstillingen, som har vært utlyst internt i Amedia-konsernet.

Som følge av endringen i lederstruktur, vil dagens ansvarlige redaktør i iFinnmark, Finnmark Dagblad, Finnmarksposten og Finnmarken, Stian Eliassen, gå over i stillingen som utviklingsredaktør. Frode Nielsen Børfjord i Sør-Varanger Avis blir politisk redaktør i Finnmark, etter enighet med de tillitsvalgte i avisene. Eliassen og Børfjord vil inngå i ledergruppen, som vil ha svært god geografisk spredning i fylket.

– I tillegg til Stian og Frodes nye roller, skal det på plass sterke lokale redaktører i hver enkelt tittel. Jobben med å lande kabalen vil ha sterkt fokus den nærmeste tiden, sier Reginiussen, som tiltrer umiddelbart og vil fullt ut være på plass fra 1. august.

Powered by Labrador CMS