Steve Bannon besøkte Norge i fjor vår.

Steve Bannon pågrepet i New York

Siktet for bedrageri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Steve Bannon, president Donald Trumps tidligere rådgiver, er pågrepet og siktet for svindel i forbindelse med pengeinnsamling via nettet.

Den tidligere politiske sjefstrategen i Det hvite hus er siktet for bedrageri overfor giverne, melder TV-kanalen CNBC.

Ifølge nyhetsnettstedet The Daily Beast er Bannon siktet for å ha underslått penger fra innsamlingsaksjonen «We Build The Wall» (Vi bygger muren). Hundretusener av givere som har donert til sammen 25 millioner dollar – over 220 millioner kroner – til kampanjen, er svindlet, sier en føderal statsadvokat i en uttalelse. Pengene skulle gå til å bygge en grensemur mot Mexico.

Det hvite hus har reagert på nyheten med å forsøke å skape distanse mellom president Trump og Bannon.

– President Trump er ikke involvert i dette prosjektet og følte at det kun ble gjort som et PR-stunt og kanskje for å samle inn penger, sier talsperson for Det hvite hus, Kayleigh McEnany, i en uttalelse.

– President Trump har alltid følt at muren må være et myndighetsprosjekt og at det er altfor stort og komplisert til å bli håndtert privat, understreket hun, og la til at Trump ikke hadde hatt noe å gjøre med Bannon siden han forlot administrasjonen.

I tillegg til Bannon, er tre andre personer også siktet i samme sak. En av dem er Timothy Shea, som er fungerende sjef for det føderale narkotikapolitiet DEA.

Rettelse: Det er ikke Timothy Shea, fungerende sjef for det føderale narkotikapolitiet DEA, som er siktet, men en annen mann med samme navn.

Powered by Labrador CMS