Sjefredaktør Kjersti Sortland i Budstikka fotografert under hyggeligere omstendigheter.

Budstikka beklager artikkel om unge mennesker i respirator

Opplysningene var feil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag skrev lokalavisen Budstikka at flere unge mennesker, som ikke er i risikogruppene, er blitt lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus.

Men i kveld måtte avisen beklage og dementere. På sin nettside har Budstikka publisert følgende tekst:

«Budstikka publiserte onsdag kveld en nyhetssak om at flere pasienter under 45, uten underliggende sykdommer, har ligget i respirator på Bærum sykehus. Dette er ikke riktig, og Budstikka beklager publiseringen.

– Det verste som kan skje en redaktør, er å publisere opplysninger som ikke er korrekte. Jeg er svært lei meg for dette, og det er mitt ansvar at opplysningene ikke var kontrollert godt nok før publisering, sier sjefredaktør Kjersti Sortland.»

Beklagelsen kom etter at Vestre Viken tidligere idag avviste at unge utenfor risikogrupper ligger i respirator.

– Vi kjenner oss ikke igjen i påstanden som Budstikka har framsatt. Vi kan ikke uttale oss om pasientene grunnet taushetsplikt, men det skisserte bildet stemmer ikke med fakta.

Det skriver fagdirektør Ulrich Spreng i Vestre Viken HF i en epost til Dagbladet.

I en epost til Journalisten skriver sjefredaktør Sortland:

– Det påhviler alle redaksjoner å utvise ekstra aktsomhet og kontroll av opplysninger når påstander gjengis anonymt. Våre interne kontroll var for dårlig i dette tilfellet.

På sin egen Facebook-side legger hun til:

– Budstikka har sjekket anonyme påstander for dårlig. Det er kun mitt ansvar, som redaktør. Våre rutiner må skjerpes. Jeg legger meg i dag flat for egne lesere tydelig på nettfront, på FB, på push og alle steder feilen om flere unge i respirator er publisert. Beklager, kjære lesere.

Powered by Labrador CMS