Illustrasjonsfoto: Kathrine Geard

Kan saksøke Dagsavisen

Risikerer at oppsigelsestiden går ut tre måneder før han kan få AFP.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Seks medlemmer i grafisk klubb i Dagsavisen er blitt varslet om at de vil bli overtallige og kan bli oppsagt. To av disse har vært i bedriften i 36 år, den med kortest bedriftsansiennitet kan vise til 10 år i avisen.

I begynnelsen av mars ble det kjent at 14 stillinger i avisen skal kuttes.

Til LO

På tampen av forrige uke møttes ledelsen i Dagsavisen og Fellesforbundet for å drøfte ansiennitetsprinsippet og for å ta stilling til om det har vært drøftinger i forkant av oppsigelsesvarslene. Grafisk seksjon i Fellesforbundet reagerer på at de seks medlemmene i klubben som har fått varsel om oppsigelser har lang ansiennitet.

– Vi kommer til å sende saken over til LO. Hvilket skritt som tas videre er også opp til dem, men vi står fast på at det er åpenlyse, systematiske brudd på ansiennitetsprinsippet, sier forbundssekretær Knut Øygard i Fellesforbundet.

Straks 62

Gjennomsnittsalderen til de seks medlemmene i grafisk som har fått varsel om oppsigelse er like under 59 år. Den ene fyller 62 år tre måneder etter at oppsigelsestiden er omme, dersom han får en oppsigelse som trår i kraft 1. april.

– Det virker ikke som om han (ansvarlig redaktør Carsten Bleness red.anm.) bryr seg om det. Også i en bedrift med dårlig økonomi bør det være mulig å finne løsninger.

Øygard forteller at det vurderes om de enkelte personene eventuelt saksøker Dagsavisen for usaklige oppsigelser, eller om Fellesforbundet i ytterste tilfelle trekker avisen for Arbeidsretten.

– Ingen sagt opp

Bleness ønsker ikke å kommentere eventuelle reaksjoner som måtte komme per nå. Han viser til at Dagsavisen er inne i en prosess hvor han heller ønsker å kommentere eventuelle aktuelle problemstillinger når de kommer.

Redaktøren viser også til at ingen av de aktuelle personene ennå er sagt opp. I forhold til at en ansatt risikerer å miste jobben bare måneder før han har rett til AFP, har Bleness følgende kommentar:

– Jeg vil ikke kommentere noen enkeltpersoner i dette. Det er så langt ingen som er sagt opp, og det skal innledes drøftinger med hver enkelt.

Powered by Labrador CMS