– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, skriver Medietilsynet. Foto: Medietilsynet

Medietilsynet varsler sanksjoner mot tre lokalradioer. Kan i verste fall miste konsesjonen

Reagerer på høy inntekt og videresending.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medietilsynet varsler sanksjoner mot lokalradioene Hallo Ski (Norsk Lokalkringkasting), Radio Hurum og Asker og Bærum Lokalradio for å ha videresendt innhold fra Radio Metro, samt oversteget inntektsgrensen for lokale fm-kanaler i storbyene etter overgangen til dab, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

– Medietilsynets foreløpige vurdering er at Asker og Bærum Lokalradio bryter inntektsbegrensningen på 135.000 kroner i året, mens Hallo Ski og Radio Hurum både bryter denne begrensningen og har videresendt innhold fra Radio Metro i strid med vilkårene i konsesjonen, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, ifølge pressemeldingen.

Ved dab-innføringen vedtok Stortinget at de største kommersielle lokalradioene i storbyene måtte slukke sine fm-sendinger. Avgjørelsen ble tatt for å unngå at disse kanalene skulle komme i direkte konkurranse med radiokanalene på dab, og dermed forsinke lytternes overgang til digital lytting.

De eneste aktørene som kan sende på fm i storbyområdene etter at riksdekkende radio ble digitalisert, er ikke-kommersielle lokalradioer.

Lokalradioene som fortsatt kan sende på FM i storbyene, kan årlig tjene inntil 135.000 kroner, skriver Medietilsynet, eller maksimalt 40 prosent av virksomhetens samlede inntekter, i reklame- og sponseinntekter.

Et annet vilkår er at det ikke er lov med sam- eller videresending av innhold fra andre radiokanaler.

– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, sier Sekkelsten.

Powered by Labrador CMS