Throndsen forlater Dagbladet

VG henter ny Dagblad-profil.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

18 år etter at hun begynte i Dagbladet, forlater Jane Throndsen Havnelageret til fordel for Akersgata og VG. Der er hun ansatt som featureredaktør.

Throndsen er ofte gitt æren for Dagbladets journalistiske og kommersielle suksesser på magasinfronten, og har vært nevnt som kandidat til jobben som sjefredaktør i avisa ved et par anledninger.

VG vurderte 45 navn og hadde 17 inne til intervju før valget var klart. 

– Det var på tide å flytte hjemmefra nå, sier Throndsen på telefon fra England. Derfra har hun returbillett i månedsskiftet mai-juni, og mandagen etter at hun er tilbake i Norge, møter hun opp i VG.

Mange jobber

I løpet av de 18 årene hun har vært i Dagbladet har hun hatt 12 forskjellige stillinger. Den første faste jobben kom etter at hun hadde arbeidet som journalist på feltene utenriks, kultur og nyhet. Da hun endelig ble fast ansatt begynte utredningen av magasinet.

– Å ha fått være med på å utvikle og å lede det har vært utrolig gøy. Men alt har sin tid og jeg har fulgt med på VG, slik man gjør med den man frykter og beundrer. At jeg fikk denne jobben i en tøff konkurransen er jeg veldig glad for, sier hun.

Powered by Labrador CMS