Avdelingsleder for Dagbladet papir, Roy Wahlstrøm, er her avbildet med masken man kan klippe ut av dagens avis.

Erling Braut Haaland

Dagbladet trykker Haaland-maske i papiravisa

– Gøy om folk vil kle seg ut som Haaland. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På sportssidene i fredagens papirutgave av Dagbladet, har avisa trykket en helside med ansiktet til Manchester City-spilleren Erling Braut Haaland. Øyne og munn er fjernet, slik at bildet kan klippes ut og brukes som maske. 

– En av papiravisas fordeler

Det er i forbindelse med at Haaland spiller Champions League-finale i Istanbul lørdag, at Dagbladet har satt i gang maske-stuntet. 

– Den største fotballstjerna i verden akkurat nå er norsk. I den forbindelse synes vi det er gøy om folk vil «kle seg ut som Haaland», sier avdelingsleder for Dagbladet papir, Roy Wahlstrøm, til Journalisten. 

Slik ser Dagbladets fredagsutgave ut.

Han mener grepet er en av papiravisas fordeler, sammenlignet med nettavisa, og sier han håper og tror mange vil legge merke til masken og synes det er morsomt. 

Manchester var først ute

Dagbladet ønsker imidlertid ikke å skryte på seg å være opphavssted for påfunnet. Manchester Evening News hadde en tilsvarende maske på trykk torsdag.  

– Det er noe som viser hvor stor norsk fotballs superstjerne er blitt, også internasjonalt. Men først og fremst er Haaland norsk, så vi synes det er på sin plass med Haaland-masker også i Norge, sier Wahlstrøm. 

 Champions League-finalen mellom Erling Braut Haalands Manchester City og Inter går av stabelen lørdag klokka 21:00.  Powered by Labrador CMS