Kristenavis permitterte de ansatte

De fleste ansatte i den kristne dagsavisen DagenMagazinet er permittert fra i dag. Avinor-streiken gjør det umulig å få avisa ut til abonnentene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er veldig uheldig, og vi ventet i det lengste med å permittere folk. Vi har noen redaktører på jobb, og noen til å betjene telefonene. I tillegg har vi en journalist på jobb for å bemanne nettutgaven, sammen med en av redaktørene, forteller administrerende direktør Geir Morten Nilsen i DagenMagazinet.

De øvrige ansatte ble permittert med to dagers varsel, noe som kom overraskende på staben.

Frustrerende

– Vi er litt usikre på hvordan vi skal reagere. Vi hadde ikke tenkt på et slikt utfall, og det er frustrerende at det skjedde så brått og brutalt. Men selv om det ble kort varsel, så har vi forståelse for tiltaket, sier lederen av redaksjonsklubben i DagenMagazinet, Steinar Heggen.

Han har diskutert saken med NJ sentralt og forstår situasjonen slik at hovedavtalen mellom NJ og Mediebedriftenes Landsforening åpner for permitteringer på kort varsel når virksomheter rammes av konflikter i andre bedrifter. Normalt har bedriftene lønnsplikt i 14 dager ved permitteringer.

Tvinges til å stanse

Nilsen forsikrer at ledelsen forsøkte å finne løsninger på distribusjonen, men måtte til slutt erkjenne at flyplasstreiken gjør det umulig å få ut avisa til abonnentene.

– Vi er en dagsavis, og klarte ikke å finne løsninger som gjør at hovedmassen av abonnentene får avisa på dagen. Vi har abonnenter over hele landet. Vi kom såvidt ut i dag, men det er bare noen få som mottar avisa på dagen. Derfor tvinges vi til å stanse produksjonen. Jeg håper streiken er over en av de nærmeste dagene, sier direktøren.

Powered by Labrador CMS