Helge Simonnes går av som konsernsjef, men fortsetter som publisher. Foto: Birgit Dannenberg

Gir seg som Mentor-sjef

Men fortsetter som publisher i Vårt Land. Dagsavisen skilles ut for å vokse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Helge Simonnes slutter som konsernsjef i Mentor Medier ved årsskiftet. Han fortsetter imidlertid som sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.Styret har konstituert viseadministrerende direktør Per Magne Tveiten som konsernsjef i Mentor Medier fra 1. januar og fram til fast konsernsjef er ansatt.

Samtidig blir det kjent at Mentor-eide Dagsavisen etableres som et konsern, men fortsatt eid av Mentor. Hensikten er å gjenskape et A-pressen i miniatyr. Dette ble vedtatt av Mentors styre torsdag.

Slutter ved 60

– Helge Simonnes har som mange andre medieledere en avtale om å kunne slutte når han fyller 60 neste år. For å sikre et godt generasjonsskifte i ledelsen av konsernet Mentor Medier har styret et ønske om å gjøre dette kontrollert og planmessig. Svaret på dette har vært har vært å skille stillingen som konsernsjef i Mentor Medier og publisher i Vårt Land. Helge kjenner at han brenner mest for Vårt Land, og har valgt å fortsette som sjefredaktør/adm.dir i avisen. Det er en løsning vi er svært tilfreds med, sier styreleder Håkon Jahr i konsernselskapet Mentor Medier.

Simonnes sier i en pressemelding at han opplever at han fortsatt har mye å gi som medieleder.

– Det har vært vanskelig å tenke at jeg skulle legge inn årene allerede fra neste år. Derfor er jeg glad for at styret og jeg i fellesskap er kommet fram til denne løsningen. Vi har fått fram mange gode ledertalenter i konsernet, og Mentor Medier vil bli ivaretatt på en god måte. Vårt Land er inne i en god utvikling, og jeg skal gjøre mitt for at den fortsetter, sier Helge Simonnes.

Sterke merkenavn

Per Magne Tveiten (46) er siviløkonom og har vært viseadministrerende direktør i Mentor Medier i to år. Han startet i konsernet i 1997, men var i en periode i Orkla Media. I seks år var han øverste leder for datterselskapet Mediaconnect, før han ble hentet inn i konsernledelsen.

– Mentor Medier har flere sterke merkenavn og det er stor kompetanse i virksomhetene. Det skjer mye spennende i mediebransjen, og her ser jeg store muligheter for Mentor Medier  framover, sier Tveiten.

Mentor Medier eier blant annet avisene Vårt Land, Dagsavisen og Rogalands Avis. Konsernet eier også avisen  Dagen i Sverige. Årsomsetningen er på om lag 500 millioner kroner.

Ambisiøse planer

Mentor begrunner etableringen av konsernet Dagsavisen med et ønske om å legge til rette for at Norges største nummer to-avis kan realisere sine ambisiøse planer. Styret ønsker å skape et “Mediehuset Dagsavisen” som har som formål å eie eller drifte nummer to-aviser med Dagsavisens stoffproduksjon som stamme.

– Vi organiserer oss for å drifte Dagsavisen med tilhørende utgaver, samt Rogalands Avis, som en enhet. Signalet fra styret er at de ønsker ytterligere vekst rundt ”Mediehuset Dagsavisen”. Dette er en svært offensiv satsing på mediemangfold i Norges største byer. Vi opplever at konseptet er blitt godt mottatt og har høy demokratisk verdi. Målet er at vi på sikt skal bli mindre avhengige av pressestøtte enn vi er i dag, uttaler Eirik Hoff Lysholm til Dagsavisen.

Han er administrerende direktør og sjefredaktør i Dagsavisen og administrerende direktør i Rogalands Avis.

Dagsavisen har bygget opp satellittaviser i Drammen og Moss: Dagsavisen Fremtiden og Dagsavisen Moss Dagblad. Til neste år starter gjenoppbyggingen av Arbeider-Avisa i Trondheim. Det er ingen hemmelighet at Lysholm i tillegg ønsker seg Demokraten i Fredrikstad, men den ble for et par år siden overtatt av Agderposten Medier.

Powered by Labrador CMS