Distriktsdirektør Marius Lillelien ønsker å flytte NRKs distrikssendinger til prime time, rett etter Dagsrevyen. Arkivfoto: Andrea Gjestvang

NRK planlegger å legge distrikts-sendingene rett etter Dagsrevyen

Vil også utvide dem til 15 minutter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en internmelding i NRK, skriver distriktsdirektør Marius Lillelien om endringene det nå jobbes med:

«Sendeskjemaet på NRK 1 skal utvikles så innholdet treffer publikum enda bedre. Et av de viktigste grepene det nå jobbes med er å legge distriktsendingene rett etter Dagsrevyen», skriver Lillelien.

«Vi vet at nyheter og innhold fra distriktene er attraktivt innhold for NRK1-seerne, og vi ønsker å utnytte dette enda bedre i miksen i sendeskjemaet. Så et av grepene Mediedivisjonen som styrer sendeskjemaet for NRK1 foreslår, er å løfte distriktsnyhetene inn i beste sendetid».

Lillelien skriver at ledelsen i distriktsdivisjonen, som han leder, tror at dette er et godt grep.

«Ved å legge distriktsnyheter i flyten etter Dagsrevyen vil vi nå langt flere seere. Dette gir muligheter til å nå bredere ut med distriktsnyheter og løse oppdraget vårt enda bedre.»

I tillegg til å flytte distriktsnyhetene fra før til etter Dagsrevyen, foreslås det å utvide sendingene fra dagens ti minutter til femten minutter.

Distriktsnyhetene før Kveldsnytt skal videreføres som i dag.

«Endringene som foreslås er basert på NRKs publikumsstrategi og er en del av bestillingsprosessen frem mot 2020. TV-markedet er i endring, og tilbudet må tilpasses og utvikles løpende. Publikum beveger seg i økende grad over til strømming, og satsingen på valgbart innhold for NRK TV fortsetter og trappes opp», skriver distriktsdirektøren.

«Samtidig bruker store deler av befolkningen også NRK1 hver dag, og NRK1 skal være en samlende nasjonal kanal også i de neste årene. Vi ønsker derfor å utvikle tilbudet til det publikummet vi treffer på NRK1 tidlig prime time på hverdager.»

Lillelien forteller også at det planlegges et nytt program som skal dekke hele Norge:

«Norge nå, som har sendt fra 140 forskjellige steder i Norge, var planlagt for 2 år og sendes ut 2019. Fra 2020 ønsker vi å utvikle et nytt program der vi utnytter det beste innholdet fra hele landet til hele landet, tenkt sendt mandag-torsdag kl . 2040-2100.»

Videre skriver han:

«Ambisjonen om økt satsing på innhold til nett og mobil fra dk-ene [distriktskontorene, red.kom.], står selvfølgelig ved lag, her skal vi fortsette å ta nye steg.»

Endelig beslutning vil bli tatt i løpet av våren.

I en e-post til Journalisten bekrefter Lillelien innholdet i meldingen, og sier videre at omleggingen vil være et betydelig løft for distriktsnyhetene på TV.

Powered by Labrador CMS