Dagsrevyen-ankerne Eline Buvarp Aardal og Yama Wolasmal hadde nok å melde om onsdag, i en sending som ble den mest sette på lenge.
Dagsrevyen-ankerne Eline Buvarp Aardal og Yama Wolasmal hadde nok å melde om onsdag, i en sending som ble den mest sette på lenge.

Dagsrevyen sendte i 28 minutter før de fant plass til Trine Skei Grandes avgang

– En helt eksepsjonell situasjon, sier redaksjonssjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Helt klart en veldig spesiell situasjon. En slik avgang ville vært en naturlig toppsak en hvilken som helst annen dag, sier redaksjonssjef Hanna Thorsen i Dagsrevyen.

Hun snakker med Journalisten om et talende faktum:

At NRKs nyhetsflaggskip i sendingen onsdag 11. mars så seg nødt til å bruke 28 minutter før de kom til dekningen av at Trine Skei Grande samme dag trakk seg som Venstre-leder og som kunnskapsminister, og heller ikke tar gjenvalg til Stortinget.

Dekningen i den første knappe halvtimen var i sin helhet viet koronavirus-situasjonen.

En naturlig vurdering, tross alt, sier Thorsen:

– At vi bruker 28 strake minutter på ulike vinklinger om koronaviruset, sier noe om både situasjonen og informasjonsbehovet der ute. Vi diskuterer alltid prioriteringene, men med smitteutviklingen og opptrappingene fra myndighetenes side i går, er det naturlig at vi landet slik vi gjorde, sier redaksjonssjefen.

Stor interesse

Thorsen sier at seertallene for Dagsrevyen de siste korona-pregede dagene har vært veldig sterke:

Redaksjonssjef Hanna Thorsen.
Redaksjonssjef Hanna Thorsen.

Onsdag hadde Dagsrevyen 810.000 direkteseere i snitt gjennom hele sendingen, på det meste opp mot 900.000. Det tilsier en andel på 72 prosent av alle tv-seerne.

Et vanlig snitt-tall i dagene like før korona-situasjonen var rundt 600.000 seere, opplyser redaksjonssjefen.

Utvider sendinger

Informasjonsbehovet hos publikum minner om lite Thorsen har opplevd før:

– Det er på dager som dette at NRKs allmennkringkasteroppdrag trumfer alt, og vi er opptatt av å få ut korrekt og nøktern informasjon. Men det er ingen tvil om at dette er en helt eksepsjonell situasjon, sier Thorsen.

Dagsrevyen utvidet sendingen med noen minutter onsdag, og redaksjonssjefen varsler allerede torsdag formiddag at sendingen blir utvidet torsdag kveld også.

– Det skjer mye i dag også, med skoler som stenges og nye tiltak som presenteres. Vi vet at det blir mye korona-dekning i Dagsrevyen i kveld.

Thorsen opplyser at en del støttefunksjoner til Dagsrevyen-sendingene gjøres fra hjemmekontor i disse dager.

– Dagsrevyen er jo avhengig av at mange er fysisk tilstede, så vi er nok ikke mest berørt i NRK-systemet, men blant annet noen researchere jobber hjemmefra nå, sier redaksjonssjefen.

Powered by Labrador CMS