– Selv om Marit er gjennomintervjuet, er det fortsatt mye å fortelle om Marit som ikke er fortalt tidligere, sier Ingerid Stenvold.

NRK-profil skriver Bjørgen-biografi

Mange ønsket å skrive bok.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det siste halvåret har Marit Bjørgen og Ingerid Stenvold snakket sammen omtrent annenhver uke, og til jul kommer Stenvolds bok om skidronningen ut.

Til VG forteller Stenvold, til daglig anker i Dagsrevyen på NRK, at et blir en autorisert biografi.

– Det betyr nok at jeg har det siste ordet til slutt, en viss mulighet til å sensurere, sier Bjørgen, som legger til at hun så langt er fornøyd.

Marit Bjørgen fotografert i forbindelse med innspillingen av TV 2s vinterstudio.

Marit Bjørgen la opp for tre år siden. Da sto forlagene i kø, ifølge VG, men tidenes mestvinnende vinterolympier forteller at hun var lei av å snakke om seg selv.

– Det var mange som var interessert i å skrive bok om meg – også Ingerid. Men på slutten av min karriere var jeg så lei av meg selv, jeg fikk en hel fredagskveld på NRK. Jeg var lei av toppidrettslivet, jeg var så lei av å høre om Marit Bjørgen, lei av å lese om Marit Bjørgen, sier den 40-årige skidronningen.

– Selv om Marit er gjennomintervjuet, er det fortsatt mye å fortelle om Marit som ikke er fortalt tidligere. Jeg jobber journalistisk. Hun har gitt meg frie tøyler. Hun har vist meg en imponerende åpenhet, sier Ingerid Stenvold.

Powered by Labrador CMS