Her er VGs sjefredaktør Gard Steiro og Sofie Bakkemyr som hilser før behandlingen i PFU i august. Nå er partene enige om at saken er ute av verden. Foto: Eskil Wie Furunes
Her er VGs sjefredaktør Gard Steiro og Sofie Bakkemyr som hilser før behandlingen i PFU i august. Nå er partene enige om at saken er ute av verden. Foto: Eskil Wie Furunes

VG og Sofie er blitt enige om forlik:
– Ønsker henne alt godt videre

Ønsker ikke å kommentere detaljene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I august ble VG felt i PFU på flere punkter i saken Sofie mot Verdens Gang. Avisen ble felt både for dekningen av den famøse dansevideoen med Trond Giske og Sofie Bakkemyr, samt evalueringsrapporten i etterkant.

Kritikken i kjølvannet har ført til store omveltninger i norsk presse, og har også endt opp i en full gjennomgang av norske mediers sitatpraksis og kildebehandling. Det såkalte Kildeutvalget, oppnevnt av Norsk Presseforbundet, presenterer sin rapport tirsdag denne uken.

I etterkant av behandlingen i PFU varslet Sofie Bakkemyrs advokat Knut-Asbjørn Solevåg at de ville vurdere å kreve erstatning fra VG.

– Jeg mener hun har krav på å få dekket sine utgifter, sa han i august, og varslet at det også kunne bli aktuelt med et erstatningskrav.

Bekrefter enighet

I september ble det sendt et krav til VG om dekning av kostnader, og et krav om oppreisning. Allerede i oktober varslet Solevåg at begge partene var interessert i å finne en løsning.

Nå bekrefter partene at de har kommet til enighet om et forlik.

– Det vi har å melde er at vi nå har kommet til enighet med Sofie, og saken er sånn sett ute av verden. Vi har løst dette i samråd med Sofie, og det er det jeg kommer til å si, sier VGs stabssjef Øyvind Næss.

– Vi ønsker henne alt godt videre, sier han videre.

Næss ønsker ikke å kommentere detaljene i avtalen.

– Vi har blitt enige om å ikke si noe.

Saken er ute av verden, varsler advokat

Samme beskjed kommer også fra Sofie Bakkemyrs advokat.

– Det vi har å fortelle er at partene har kommet til enighet, og at saken er ute av verden, sier Solevåg til Journalisten.

Han ønsker heller ikke å kommentere detaljene i avtalen.

– Hvordan er det å få en avklaring?

– Det har jeg heller ikke noe behov for å uttale meg om.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke beløp det er snakk om, eller hvilke andre krav som er blitt stilt.

Powered by Labrador CMS