Sofie Bakkemyr på scenen under høstmøtet til Norsk Redaktørforening i Tromsø i 2019.

Sofie Bakkemyr hudfletter egen fagforening for mangelfull hjelp i mediestormen

Ett år siden dansevideoen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et stort intervju i Fagbladet, tar Sofie Bakkemyr et oppgjør med egen fagforening og det hun mener var manglende støtte derfra da oppstyret rundt dansevideoen med Trond Giske var på det sterkeste.

– Det står veldig sterkt i meg at hvis man gjør noe galt, så skal man innrømme det og gjøre opp for seg, hvis det er reelt. Og det er der Fagforbundet svikter. De har ikke tatt noe ansvar, sier Bakkemyr til Fagbladet.

Saken startet med en bekymringsmelding fra tillitsvalgte i Fagforbundet til Arbeiderpartiet. En melding som ble sendt uten at Bakkemyr ble involvert. Kort tid etter ble VG tipset om saken, og dermed eksploderte den i både sosiale og tradisjonelle medier.

– Hvis man ser det utenfra, er det helt sykt at en fagforening som skal verne om medlemmene greier å skape denne situasjonen. Som en vanlig person har jeg forventninger til min egen fagforening, men også til lederen, om at han skal rydde opp i feilene som har blitt gjort og ta konsekvensene. Og så skjedde ikke det. Det var mer om å gjøre å fraskrive seg ansvaret og verne om de som jobber på fagforeningskontoret, sier Bakkemyr.

Hun forteller i intervjuet med Fagbladet at hun har hatt store utgifter til advokat i året som gikk – og at hun ikke har mottatt juridisk hjelp fra Fagforbundet. Eneste unntak er en vurdering på om det var mulig å stanse spredningen av dansevideoen i sosiale medier.

Fagforeningsleder Bjørn Wølstad-Knudsen sier til Fagbladet at han forstår og aksepterer at Bakkemyr ikke føler seg godt nok ivaretatt.

– Det kan jeg ikke annet enn å beklage og ta til meg.

Les hele intervjuet hos Fagbladet.

Powered by Labrador CMS