Sofie Bakkemyr på scenen under høstmøtet til Norsk Redaktørforening i Tromsø. Foto: Eskil Wie Furunes

Sofie: – Jeg fikk unnskyldningen, men den kom en måned for sent

Intervjuet på scenen i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Noen mediehus jeg er litt skeptiske til, men ellers har jeg et fint forhold til mediene. Det ble bedre etter møtet med NRK og TV 2. De la mye til rette for meg og var veldig tålmodige, sier Sofie Bakkemyr om sitt forhold til norske medier i dag.

Fikk blomst i postkassa

Torsdag ble hun utspurt i innledningen til debatt under Norsk Redaktørforenings høstmøte, på scenen sammen med andre representanter for medienes kilder: Statssekretær Sveinung Rotevatn og overlege Arnt Johannessen.

Temaet var medienes forhold til både erfarne og uerfarne kilder, med bakgrunn i den ferske rapporten fra det såkalte kildeutvalget. Utvalget ble nedsatt som en direkte konsekvens av VGs dekning av dansevideoen fra Bar Vulkan i Oslo, der Trond Giske og Bakkemyr ble filmet i dans.

Overlege Johannessen fortalte om opplevelsen med å bli hovedperson i en Finnmark Dagblad-sak som til slutt ble felt på fem punkter i Pressens Faglige Utvalg (PFU), og hadde sitt å utsette på unnskyldningen som kom i ettertid.

– Jeg fikk en blomst i posten og en kvart side med beklagelse i avisa, beskrev Johannessen, og skisserte hvordan han skulle ønske han ble behandlet:

– De burde tatt meg inn, innkalt til et møte og snakket om hva som gikk galt.

På spørsmål fra ordstyrer Derek Andre Bjølgerud til Sofie Bakkemyr om hvordan hun opplevde unnskyldningen hun har fått fra VG, svarte hun:

– Jeg fikk den, men den kom en måned for sent, så det synes jeg selvfølgelig var litt halvhjertet. Den kom da TV 2 fikk katta ut av sekken. Da kom beklagelse og rettelse på nettsiden, men jeg synes det tok for lang tid. Så har det vært mange beklagelser i ettertid, men lite om hva som hadde skjedd og hvorfor.

Føler seg ikke rutinert

Nylig kunne Journalisten fortelle at Bakkemyr har inngått forlik med VG, etter et krav om oppreisning og dekning av kostnader. Ingen av partene har ønsket å kommentere hva forliket innebærer, og det ønsket ikke Bakkemyr fra scenen i Tromsø i dag heller.

Bakkemyr ble også spurt om hun nå så på seg selv som en rutinert kilde:

– Absolutt ikke. Jeg er langt fra en erfaren kilde, men jeg vet kanskje litt mer om hva som ikke skal bli gjort i møte med en journalist, sa hun og forklarte hvorfor hun på et tidspunkt kun ga uttalelser til TV 2.

– Jeg hadde en relasjon med den journalisten, det var han jeg stolte på. Det var viktig for meg å ha én person å forholde meg til i den perioden da det kokte mest.

Arnt Johannessen, Sveinung Rotevatn og Sofie Bakkemyr intervjues på scenen av Derek Andre Bjølgerud. Foto: Eskil Wie Furunes
Powered by Labrador CMS