VGs politiske reporter Lars Joakim Skarvøy (foran i bildet). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lars Joakim Skarvøy slutter i VG, går til moderselskapet Schibsted

Bekreftes av sjefredaktør Gard Steiro.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag opplyser VG-sjef Gard Steiro at Lars Joakim Skarvøy har sagt opp sin stilling i avisa.

1. oktober begynner han i Schibsted. Her skal han i første rekke jobbe med prosjekter knyttet til nye satsingsområder innen media, ifølge pressemeldingen Steiro har sendt ut.

Spent og glad

– Jeg er spent og glad for muligheten til å fortsette i Schibsted-familien med andre oppgaver og nye utfordringer. Det kjennes både riktig og godt å fortsette i mediebransjen og Schibsted, sier Skarvøy i pressemeldingen.

Skarvøy har ikke svart på Journalistens henvendelser fredag ettermiddag.

Det var Skarvøy som kontaktet Sofie Bakkemyr, kvinnen som deltok på en dansevideo sammen med Ap-politiker Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo i februar i år.

20. mars sto hun fram i TV 2, og anklaget VG og Skarvøy for å ha fabrikkert sitatet som ble tillagt henne i VGs artikkel om videoen.

Dagen etter slettet VG sitatet i nettartikkelen.

Samme kveld som VG-ledelsen la fram en granskningsrapport om saken, og fortalte at Skarvøy skulle ta et halvt års permisjon, sa Skarvøy til blant annet Medier24 at han avviste å ha fabrikkert noe sitat.

Nylig ble VG felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten.

Også VGs egen granskningsrapport om saken ble felt på to punkter, for behandlingen av Sofie som kilde.

Takker Skarvøy

Ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, takker Skarvøy for innsatsen som journalist, og ønsker ham lykke til videre. Ifølge Steiro var det åpning for at Skarvøy kunne fortsatt som journalist i VG.

– Lars Joakim kunne fortsatt i redaksjonen, men jeg har forståelse for at han velger å takke ja til nye muligheter. Jeg er sikker på at Schibsted vil nyte godt av hans analytiske evner og journalistiske erfaring, sier Steiro, ifølge pressemeldingen.

Til Journalisten vil ikke Steiro opplyse om hvilke muligheter Skarvøy ville hatt ved å fortsette i VGs redaksjon.

– Dette er samtaler jeg har hatt med Lars Joakim og jeg vil ikke gå inn på det. Han valgte å takke ja til Schibsted og det respekterer jeg. Jeg vil takke ham for innsatsen for VG og ønsker lykke til i en ny og spennende jobb, sier Steiro.

– Hvor tett tilknytning vil Skarvøy ha til VG, gjennom Schibsted?

– Han vil jobbe i Schibsted. Jeg vet ikke hvilke prosjekter han skal jobbe med, svarer Steiro.

– Fornøyd med den politiske journalistikken

Det siste halve året har tre av de mest sentrale politiske journalistene i VG blitt flyttet rundt i redaksjonen.

Skarvøy har vært i permisjon, og forlater nå VG. Marie Melgård jobber med utenriks i nyhetsavdelingen, som de politiske journalistene også er en del av. Erik Mosveen jobber fortsatt med politisk journalistikk i Dagsorden-avdelingen, hvor journalistene jobber med større og mer langsiktige prosjekt.

Steiro viser derfor til at VG ikke har en egen politisk avdeling, og avviser samtidig at omrokeringene har ført til store konsekvenser for den politiske journalistikken.

– Jeg er fornøyd med den politiske journalistikken vi har nå og vi vil fortsette med å utvikle den journalistikken, sier Steiro.

Skarvøys nye arbeidsgiver er veldig fornøyd med rekrutteringen.

– Fordelen med å jobbe i Schibsted, er at det finnes karrieremuligheter på tvers av systemet, på tvers av merkevarer, funksjoner og forretningsområder. Den muligheten er det svært mange som benytter seg av, det gjør også at vi klarer å beholde flinke folk lenge, sier Knut Ivar Solnes, direktør for strategi og forretningsutvikling i Schibsted.

– Vi er glade for at Lars Joakim har takket ja til en jobb hos oss. Han har bred erfaring og mye verdifull kompetanse å bidra med. Den ser vi veldig frem til å kunne dra nytte av.

Advokat vil ikke kommentere

Journalisten har vært i kontakt med advokat Knut Asbjørn Solevåg som representerer Sofie Bakkemyr. Han vil foreløpig ikke gi en kommentar på nyheten.

Han opplyser samtidig om at de fortsetter arbeidet med å sende et erstatningskrav til VG, slik han varslet under PFU-møtet.

Powered by Labrador CMS