Seniorreporter i danske Journalisten, Jakob Albrecht, blir konstituert redaktør etter at tidligere redaktør gikk av. Foto: Jakob Carlsen

– Vi skal være like kritiske overfor DJ som alltid, sier ny redaktør i danske Journalisten

Konstitueres etter brå redaktøravgang.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tenker at dette er en veldig spesiell situasjon å stå i, sier ny konstituert redaktør i danske Journalisten, Jakob Albrecht, til eget fagblad.

Tirsdag ble det kjent at seniorreporteren midlertidig tar over jobben som redaktør, etter at fagbladets redaktør Øjvind Hesselager sluttet i jobben fredag.

Massiv kritikk

Etter redaktørens avgang uttalte lederen av Dansk Journalistforbund (DJ), Lars Werge at hans journalistisk kompromissløse linje har slitt på relasjonen mellom partene.

Han sa at DJ har nådd et punkt hvor det må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for å skape en annen og ny relasjon.

Uttalelsen fikk massiv kritikk, som gjorde at DJ-lederen trakk seg fra stillinga, som vi skrev om mandag.

– Vi skal være like kritiske over for DJ som alltid. Vi skal belyse denne saken, og vi skal ta opp når noe i DJ trenger kritisk behandling, sier Jakob Albrecht.

– Virker veldig merkelig

Vårt søsterblad i Danmark skriver i en annen sak at de har spurt samtlige medlemmer i landsstyret om saken, men at ingen vil uttale seg. Heller ikke direktør Elisabeth Geday vil snakke.

Aalbrecht forteller til danske Journalisten at hans primære oppgave vil være å sikre medarbeidernes trivsel og å holde på Journalistens kompromissløse linje, inntil en ny, permanent redaktør er på plass.

– Vi har hatt Øjvind Hesselager som redaktør i mange år, og han har gjort det veldig godt. Han måtte tre tilbake etter et forløp som virker veldig merkelig. Begrunnelsen er hans kompromissløse journalistikk, sier han.

– Heldigvis mistet Lars Werge, som stod bak uttalelsen, oppbakkinga i landsstyret. Den nye lederen, Tine Johansen, har forsikret meg om at Journalisten har den samme uavhengighet som før.

Powered by Labrador CMS