Skadeprogrammet rammet et trykkeri i Los Angeles, noe som rammet produksjon og levering av blant annet Los Angeles Times og San Diego Union-Tribune. Foto: Reuters / NTB scanpix

Virus stoppet papiravisene

Storaviser rammet av dataangrep i USA.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Et datavirus har førte til problemer med trykking og leveranser av en rekke store papiraviser flere steder i USA.

Skadeprogrammet rammet et trykkeri i Los Angeles, noe som rammet produksjon og levering av blant annet Los Angeles Times og San Diego Union-Tribune. Flere aviser rundt om i landet ble rammet fordi de deler produksjonsplattform.

– Vi tror hensikten med angrepet var å hemme infrastrukturen, mer spesifikt serverne, og ikke tyveri av informasjon, sier en kilde til Los Angeles Times, som eier trykkeriet.

Dataangrepet er tilsynelatende utført av noen utenfor USA, skriver LA Times.

Viruset rammet systemene som brukes i produksjonen av papiravisene. Problemene medførte at flere abonnenter ikke fikk lørdagsavisa, og talsperson Hillary Manning advarer om at også søndagsavisa kan bli rammet.

Dessuten ble leveransen av vestkystutgavene av The Wall Street Journal og New York Times, som begge trykkes i Los Angeles, forpurret.

Søndag opplyser LA Times tidligere eier Tribune Publishing at produksjonen av avisa Chicago Tribune og flere andre av selskapets aviser er rammet av viruset. Dataangrepet ble rapportert til FBI fredag, melder Chicago Tribune.

Den ondsinnede programvaren førte blant annet til at lørdagsavisa ble produsert uten dødsannonser og rubrikkannonser.

Nett- og mobilutgavene er imidlertid ikke rammet, påpekes det.

Powered by Labrador CMS