Noe uro og noe surt

Ei uke etter lanseringen av TB+ har redaktøren invitert til pizzakveld for å diskutere betalingsløsningen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med kongen på besøk i Tønsberg lanserte lokalavisen betalingsløsning på nettsidene. Side om side med gratis artikler skal TB+ gi leserne det lille ekstra. Men de må betale for det.

Usikker på pengestrømmen

Sju dager etter lanseringen foreligger ingen fasit, snarere en indikasjon på lesernes betalingsvilje. Ifølge tall fra ansvarlig redaktør Håkon Borud har trafikken på tb.no holdt seg stabil, selv om flere av sakene har fått plusstegnet på seg og dermed krever registrering og innlogging.

På betalingstjenesten TB+ har det den første uken vært 4.800 unike brukere innom. Siden Tønsbergs Blad tilbyr alle nye brukere ett døgn gratis test, er det uvisst hvor mange av disse som faktisk har lagt igjen penger.

Borud skriver i en epost at han foreløpig ikke har bedt om å få undersøkt hvor mange som har kjøpt tilgang i en eller annen form.

– Det viktigste for oss er ikke pengene, men at flest mulig tester ut TB+, sier han.

Samtidig forteller redaktøren at eavisen, som er det andre digitale produktet Tønsbergs Blad tar betalt for, har tatt seg kraftig opp. Det mener salgsapparatet i avisen er på grunn av TB+.

– Andre må avgjøre om dette er bra eller ikke, men vi er godt fornøyde. Vi ser at vi får inn betalende, digitale lesere på tb+, og vi har maktet å gjøre det uten å redusere trafikken på tb.no

Mange nye

Redaktøren sier det er ekstra hyggelig at flere enn halvparten av de nye leserne av eavisen er personer Tønsbergs Blad ikke har hatt kundekontakt med tidligere.

Og midt oppe i stresset er det vært litt uro og noen sure tilbakemeldinger. Alle katalogisert.

– I all hovedsak kommer de negative tilbakemeldingene fra lesere som alltid har lest oss gratis på nett, og som nå opplever det som uvant å måtte betale. For øvrig har vi ikke fått flere negative tilbakemeldinger enn at jeg har hatt tid til å sende en personlig invitasjon til alle om en pizzakveld for å diskutere tb+, sier han.

Hvor mange som vil drøfte betalt nett over gratis pizza vet ikke Borud ennå, men spennende blir det sikkert, tror han.

 

Powered by Labrador CMS