Lofotposten kutter fra seks til fire ukentlige papiraviser.

Reduserer antall papiraviser

Koronakrisa er delvis årsak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om én måned vil Lofotposten bare komme ut på papir fire gang i uka, melder avisa i ei pressemelding. Da reduserer avisa antall utgivelser på papir, fra dagens seks utgaver.

Koronakrisa er én faktor som spiller inn, men også en digital omstilling, melder avisa.

Sjefredaktør Marianne Steffensen Kielland i Lofotposten.

– Vi har mistet en betydelig andel av våre annonseinntekter den siste måneden, og de er svært viktige for å få finansiert journalistikken. Reduksjonen i antall utgivelser på papir hadde kommet for oss uansett, men krisa er en faktor for timinga, sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland, ifølge pressemeldinga fra Lofotposten.

– I dagens situasjon mener vi det er viktig å spare penger gjennom å ha færre utgivelsesdager for papiravisen, enn å måtte redusere den journalistiske innsatsen vår, sier hun.

– I sum handler dette om å styrke oss redaksjonelt, med å kunne bruke ressursene våre bedre.

Lofotposten innførte betalingsløsning digitalt høsten 2014. I dag har Lofotposten over 3.900 rene digitale abonnenter, som er over 60 prosent av den totale abonnementbasen.

Avisas opplag har økt betydelig de siste årene, ifølge meldinga – fra 4.976 i 2015, til 6.929 på målinga som ble presentert i vinter.

– I den svært utfordrende tida med koronakrisa ser vi ekstra godt viktigheten av gode og seriøse nyhetsformidlere også lokalt. En økt satsing digitalt er naturlig i 2020, og helt i tråd med folks lesevaner. Samtidig er papiravisen fortsatt svært viktig for oss, sier Øystein Ingebrigtsen i redaksjonsklubben i Lofotposten, og ansatterepresentant i styret.

Powered by Labrador CMS