Sandnespostens Eirill Iren Nord-Varhaug vant idépris for podkasten «Heilt ærligt!».

Disse vant priser på NJ Stavangers pressefest

Holdt prisfest på Tou Scene.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 15. mars arrangerte NJ Stavanger pressefest, og delte ut både journalistfaglige priser og «siddisprisen».

Disse vant journalistpriser i de ulike kategoriene:

Årets nyhet

Vinner: 11-åringen som ble tvangsflyttet etter 10 år i samme fosterhjem, av Thomas Ergo, Aftenbladet

«En komplisert sak som trår i et etisk minefelt, og gjør det til en sak som nesten er umulig å løse. Saken er av stor betydning, også utenfor Rogalands fylkesgrenser. Årets nyhet forteller ikke bare om et enkeltindivids urettferdige behandling fra barnevernet, men også om et system som har feilet å beskytte vedkommende», skriver juryen i sin begrunnelse.

Hederlig omtale: LAR-pasientene, av Cathrine Oftedal / NRK Rogaland

Årets reportasje

Vinner: Jakten på familiefaren, av Cornelius Munkvik og Jon Ingemundsen, Aftenbladet

«Årets reportasje går til en sak som har fått en helt unik tilgang til situasjoner, miljø og mennesker. Den enorme mengden med data er komprimert til en ubehagelig men viktig reportasje, fortalt på en nøktern og lavmælt måte som smeller desto hardere», skriver juryen.

Jon Ingemundsen mottok reportasjepris.

Hederlig omtale: Slaget om Sandnes, av Magnus Ekeli Mullis og Øystein Otterdal, NRK Rogaland

Beste lokale sak

Vinner: «Vald på bussen» av Mikkjell Lønning for Sandnesposten

«Dette er ein litt mjukare variant og krimjournalistikken som tydeleg får fram kor alvorlege konsekvensar vald kan ha, både for offer og utøvar. Journalisten er også ein dyktig fotograf, noko dei talande reportasjebilda er eit døme på.

Årets idé

Vinner: Podkasten «Heilt ærligt!» av Eirill Iren Nord-Varhaug for Sandnesposten

«Her blir me serverte historiar frå det mangslungne livet, som ikkje alltid fer like fint med folk. Det er befriande at historiar også utan happy end får sleppa til, for som me alle veit det er ikkje alle som vinn kampen mot kreften, eller som opplever at alt blir bra etter ei stund», skriver juryen.

Hederlig omtale (begge kategorier under ett): Juryen trekker frem Solabladet sine Frivilligportrett der leseren blir kjent med flere av kommunens ildsjeler, og Jærbladets saker om «Ini», fotballdommer Alf Inge Jåtten som fikk kreft. I tillegg trekker de frem Jærbladets sak om Hannah Hope som etterlyste Pride-arrangement på Jæren.

Årets bilde

Vinner: «Nippe» av Anders Minge, for Stavanger Aftenblad

«Fotografi er mer enn teknikk og komposisjon. Det handler ofte vel så mye om relasjon, og det ser en tydelig resultatet av her. En var som fotograf som viser respekt for den portretterte. Dette året har det vært mye søkelys på de elendige boforholdene til mennesker som har det vanskelig i Stavanger. Det er bra. Sånn kan vi ikke ha det», skriver juryen.

Anders Minge mottok fotopris.

Hederlig omtale: «Kjeft» av Fredrik Refvem, for Stavanger Aftenblad

Siddisprisen deles ut til en person, gruppe eller organisasjon i Stavanger eller Sør-Rogaland som på en særskilt måte har bidratt til å skape en åpenhet og/eller debatt.

I år gikk prisen til Marit Halonen Christiansen, spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og avdelingssjef ved Kvinneklinikken, Stavanger universitetssjukehus. Hun er også leder av Menneskerettsutvalget i Den norske legeforening.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS