Mediefolk:

Solveig Nyhus Eidheim fikk én av to jobber i NRK Møre og Romsdal, blant 31 søkere.
Solveig Nyhus Eidheim fikk én av to jobber i NRK Møre og Romsdal, blant 31 søkere.

Solveig Nyhus Aksnes og Eva Westvik fikk jobb i NRK Møre og Romsdal

– Litt uventa.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Solveig Nyhus Aksnes og Eva Westvik har fått fast jobb i NRK Møre og Romsdal, blant 31 søkere – 16 kvinner og 15 menn.

– Det føles jo kjempebra. Det er litt uventa på en måte, men veldig kjekt at de valgte å satse på meg. Jeg er jo så fersk, sier Aksnes til Journalisten.

Hun gikk rett fra utdanning på Nynorsk mediesenter til praksis i distriktskontoret. Etter praksis har hun jobba i et vikariat ved samme NRK-kontor i snart ett år, og hadde sett for seg å gå fra vikariat til vikariat ei god stund til.

– Jeg tror kanskje jeg har hatt litt flaks, sier hun.

Før året på Nynorsk mediesenter studerte hun sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, og hun hadde heller ikke journalistisk erfaring før dette. Hun var også den yngste søkeren blant de 31 som søkte på stillinga hos NRK Møre og Romsdal.

Eva Westvik går tilbake til NRK.
Eva Westvik går tilbake til NRK.

Aksnes skal hovedsakelig jobbe som digital journalist, med nett og sosiale medier, og være VJ. Hun kommer fra Haramsøya på Sunnmøre.

Eva Westvik har jobbet i NRK i 25 år, ved distriktskontorene i Sogn og Fjordane, Troms, Hordaland og flere år i Dagsrevyen på Marienlyst. Hun har også laga dokumentarserier for barn til NRK Super, blant annet «Marit og dyra».

Etter noen år med pause i Fjordenes Tidende og som høgskolelektor ved Høgskulen i Volda, fant hun ut at hun ville tilbake til statskanalen.

– Nå har jeg prøvd litt annet. Det er fint utenfor, men finest i NRK, sier hun.

Powered by Labrador CMS