Hans Rustad og Document leverer et godt resultat for 2023.

Document går så det suser – særlig etter at de fikk pressestøtte

– Ja, dette er det beste resultatet noensinne, sier daglig leder Hanne Tolg. 

Publisert

Document kan vise til et sterkt resultat for fjoråret og noterer driftsinntekter på om lag 17,4 millioner kroner.  Det er over fire millioner mer enn året før. 

Medregnet i inntektene er nærmere 2,9 millioner i pressestøtte, som Document mottok for første gang i fjor. Året før fikk de avslag på søknad om pressestøtte. Driftsresultatet endte, ifølge daglig leder Hanne Tolg, på om lag 3,4 millioner kroner. Det er nettavisens bestenotering. 

– Ja, dette er det beste resultatet noensinne. Vi er veldig fornøyde med at Document er i så sterk vekst i en tid hvor andre medier er nedadgående. Det er et tegn i tiden, sier Tolg til Journalisten. 

Hun sier at alt overskudd brukes til journalistikken, men at det dessverre skal betales full skatt av overskuddet, og at det reduserer tilskuddet med et betydelig beløp, ettersom de også hadde et positivt resultat uten pressestøtten i 2023. 

– Etter at vi mottok pressestøtte søkte vi etter nye journalister via Journalisten og fikk flere søknader. Vi har i år ansatt flere nye medarbeidere og også tatt inn flere frilansere som Mikael Jalving i Danmark og Yan Friis i Norge, sier Tolg. 

Document skal også utvide TV- og radiosendinger og har inngått et samarbeid med TV-Østfold om nyhetsprogramet Dagsorden, som sendes hver kveld. Kanalen sender på Get, Canal Digital og Altibox kabelselskap og på nett, ifølge Tolg.

– I tillegg har vi fått DAB-konsesjon og venter på svar på søknad om produksjonstilskudd der.Powered by Labrador CMS