E. Jean Carroll har saksøkt president Donald Trump for ærekrenkelser. Her er hun utenfor en rettsbygning i New York i forrige uke.
E. Jean Carroll har saksøkt president Donald Trump for ærekrenkelser. Her er hun utenfor en rettsbygning i New York i forrige uke.

Dommer avviste Trump-begjæring i ærekrenkelsessak

Profilert journalist saksøkte presidenten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump ønsket at nasjonen USA skulle ta hans plass som saksøkt i en ærekrenkelsessak der han anklages for en voldtekt på 90-tallet, men dommeren sa nei.

Saken har bakgrunn i at forfatter, journalist og tidligere Elle-spaltist E. Jean Carroll hevder at hun ble voldtatt av Donald Trump i et prøverom i en butikk for eksklusive kvinneklær på Manhattan på midten av 1990-tallet.

Trump nektet for noensinne å ha møtt Carroll og anklaget henne for å lyve. Carroll svarte med å saksøke ham for ærekrenkelser.

Regjeringens advokater argumenterte med at Trump var tvunget til å svare på søksmålet for å bevise at han var fysisk og psykisk skikket til jobben. De henviste til en lov som beskytter føderalt ansatte fra å bli saksøkt for ting de gjør som en del av sin stilling.

Den føderale dommeren slo imidlertid fast at en loven ikke omfatter presidenten.

– USAs president er ikke en ansatt i regjeringen slik de relevante reglene er ment. Selv om han var det, ville ikke hans angivelig ærekrenkende uttalelser om fru Carroll vært innenfor rammen av hans stilling, skriver dommeren i saken, Lewis A. Kaplan.

Powered by Labrador CMS