Steve Bannon er siktet for svindel og underslag. Han ble pågrepet torsdag, men nekter straffskyld. Her forlater han rettssaken etter å ha blitt løslatt mot kausjon.

Steve Bannon erkjenner ikke straffskyld

Løslatt mot kausjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt i et fengslingsmøte torsdag. Han er siktet for svindel.

Bannon ble etter fengslingsmøtet løslatt mot en kausjon på 5 millioner dollar, men han har fått forbud mot å reise ut av USA, melder Reuters.

Trumps tidligere rådgiver ble pågrepet tidligere på torsdag. Han er siket for å ha underslått penger fra innsamlingsaksjonen «We Build The Wall» (Vi bygger muren).

Hundretusener av givere som har donert til sammen 25 millioner dollar – over 220 millioner kroner – til kampanjen, er svindlet, sier en føderal statsadvokat i en uttalelse. Pengene skulle gå til å bygge en grensemur mot Mexico.

Tre andre personer er også siktet i saken. Det ble en stund meldt at én av disse var den fungerende sjefen for det føderale narkotikapolitiet, Timothy Shea. Det har siden vist seg at dette ikke er riktig, og at det er en annen mann med samme navn som er siktet, ifølge CNBC.

Powered by Labrador CMS