Det er få uker til årets Skup-konferanse går av stabelen i Tønsberg. Samlingen foregår fredag, lørdag og søndag.

E24 med søkelys på ubetalt helgesamling – betaler ikke ansatte som deltar på Skup

– Ser ikke helt likheten.

Publisert Sist oppdatert

«240 nyansatte i Sopra Steria fikk ikke betalt for helgekurs», omtalte E24 i helga. Konsulentselskapet inviterte og oppfordret nyansatte til å delta på en oppstartssamling som foregikk fredag og lørdag – uten at det var betalt.

Frivillig, og uten konsekvenser for dem som ikke deltar, uttalte selskapets kommunikasjonsdirektør.

I samme sak understreket Elisabet Haugsbø, president for Tekna, at kompetanseheving skal foregå i arbeidstid og ikke legges til kveld og helg. 

Hvis det skjer, må det kompenseres, påpekte Haugsbø, som også pekte på at det kan være vanskelig for nyansatte å ikke melde seg på.

Når E24 selv sender 28 medarbeidere til gravejournalistikk-konferansen Skup, som foregår fredag, lørdag og søndag, gis det heller ikke lønn for deltakelse, bekrefter E24 overfor Journalisten.

Stiftelsen bak konferansen har som vedtatt formål å inspirere til og styrke kritisk og undersøkende journalistikk, og skal «legge til rette for deling av kompetanse og dokumentasjon av journalistisk metode».

– Dekker deltakelse og transport

Ansvarlig redaktør Lars Håkon Grønning henviser til nyhetsredaktør Eirik Amb Nysveen når Journalisten tar kontakt.

Nysveen understreker at E24s ansatte får betalt for det hvis de blir pålagt eller oppfordret til å delta på noe utenfor arbeidstid.

– Etter avtale med redaksjonsklubben legges alle interne kurs og møter som hovedregel innenfor normal arbeidstid. Siden vi er en turnusbedrift vil det alltid kunne oppstå situasjoner der ting havner utenfor den ansattes arbeidstid, for eksempel deltakelse i prosjektgrupper, prosjektutviklingsmøter eller opplæring utenfor arbeidsplan. I så tilfelle får den ansatte betalt for det, skriver Nysveen i en sms. 

– Når det gjelder Skup spesifikt så gis det ikke lønn for deltakelse, men E24 dekker ansattes kostnader knyttet til deltakelse og transport. Deltakelse er frivillig, og dessverre har vi hvert år flere som ønsker å delta enn det vi har økonomiske rammer til å dekke, fortsetter nyhetsredaktøren.

Tilbud, ikke oppfordring

– Synes dere at sammenligning med Sopra Sterias «accelerate»-samling og Skup-deltakelse for E24-ansatte er fair?

– Jeg ser ikke helt likheten, svarer Nysveen.

– Skup er ikke et E24-arrangement, ei heller en del av et program eller kompetansehevingsløp i E24. Vi er glade for at vi kan dekke deltakelse for flere ansatte hvert år, da det er et ganske kostbart arrangement, men det er et tilbud og ikke en oppfordring, avslutter nyhetsredaktøren.

Journalisten finner heller ikke andre mediehus som betaler Skup-deltakende medarbeidere lønn når konferansen går utenfor arbeidstiden, men har ikke kartlagt alle deltakende bedrifter.

Til opplysning: Journalistens Nils Martin Silvola og Eirik Amb Nysveen studerte journalistikk i samme kull ved Oslo Met fra 2013.

Powered by Labrador CMS